Dator > hur du ändrar bläckpatroner till en Epson cx6400

 • hur du ändrar bläckpatroner till en Epson cx6400


 • Epson Stylus CX6400 är en allt-i-ett-skrivare som även har en scanner för scanning och kopiering. Epson CX6400 utskrifter med bläck via fyra separata bläckpatroner i svart (hög eller standard kapacitet), cyan, magenta och gult. Patronerna sitter i springor i ett patronhållaren under skannern. Som patroner slut, eller patron utskriftskvalitet problem uppstår bläckpatron utbyte är nödvändig. Eftersom varje patron snäpper enkelt i patronhållaren, inte byta kassetter inte kräver mycket ansträngning utöver unsnapping den gamla patronen från hållaren och ersätta den med en ny.
  1.
  Slå på CX6400.
  2.
  Kontrollera bläcknivåerna för varje patron . Tryck på "Setup"-knappen för att komma in i inställningsläge. Tryck på översta knappen på vänster sida av LCD upprepade gånger tills du kommer till Bläcknivåer skärmen och tryck sedan på "Color"-knappen för att se procentsatser bläcknivån (t. ex. 0 procent eller 50 procent) rullar över skärmen för varje patron (C för cyan, M för Magenta, Y för gul och K för svart). Tryck på OK-knappen för att avsluta.
  3.
  Välj den tomma patronen eller låg patron alternativ på din skrivare. Om du arbetar med en eller flera tomma kassetter, tryck på "Color"-knappen. Om du har beslutat att ersätta låg bläckpatroner, tryck på "Setup"-knappen, tryck på översta knappen på vänster sida av LCD upprepade gånger tills du kommer till Byt bläckpatron skärmen och tryck sedan på "Color"-knappen.

  4.
  nå in i skårorna på båda sidor om skrivaren under skannerenheten. Lyft upp skannerenheten upp noggrant för att avslöja patronhållaren på höger sida av skrivaren. Lean skannern tillbaka till vila på sina gångjärn.
  5.
  Tag i rubbad slutet av patronlocket nära skrivarens baksida och dra sedan kassetten mot dig. Om detta görs korrekt, bör täcka luckan tillbaka och hänga en bit från skrivaren i ett gångjärn.
  6.
  Tryck fingertoppen mot den räfflade fliken på kassetten som du förändras för att låsa kassetten ur hållaren. När den är olåst, dra patronen rakt upp och ut ur skrivaren och lägg den åt sidan för omhändertagande.
  7.
  Skaka den nya utbytespatron i slutna förpackningar fyra till fem gånger med en snabb sida till sida rörelse och ta ut det ur förpackningen utan att vidröra den gröna kretskortet.
  8.
  Sätt i det nya patronen i hållaren och tryck ner det tills du hör den räfflade fliken klicka, låsa kassetten på plats. Ta bort och ersätt alla andra patroner som behövs.
  9.
  Vänd på locket över patronhållaren och tryck ner den för att låsa den på plats. Ta tag i sidorna av skannerenheten och sänk det försiktigt i sin tidigare ståndpunkt. Vänta på "Ladda" meddelandet att försvinna från LCD-skärmen och sedan börja skriva.

  Tips och varningar


 • Byt ut kassetten efter sex månader som inte skrivs ut klart även efter rengöring eller justering underhåll.
 • Rör aldrig den gröna kretskortet på en patron, som olja överförs från huden kan skada styrelsen eller orsaka utskriftsproblem.
 • Aldrig refillpatroner eller använda icke-Epson bläckpatroner i skrivaren. Epsons garanti täcker inte skador som uppstår genom att återanvända gamla patroner eller använder icke-Epson bläckpatroner.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man vet vilken dator som fan för att ersätta

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en Dell LCD-skärm
 • hur man installerar HP Deskjet 2345 programvara från Internet
 • hur man installerar en HP PSC allt-i-ett-skrivare
 • Hur vet jag vilken bärbar dator är rätt för mig?
 • hur man ansluter en mus på en xp Dell-dator
 • windows xp dvd rom felsökning
 • hur man byter bläck i en cx7400 serie
 • hur man väljer en bra dator projektor
 • installerar två hårddiskar på en SATA-system
 • hur man återanvända & återvinna datorer