Dator > hur man installerar en ljudenhet och högtalare för Windows XP

  • hur man installerar en ljudenhet och högtalare för Windows XP


  • Installera ett ljudkort enhet och högtalare i Windows XP är en flerstegsprocess som tar grundläggande datorkunskap att utföra. I flesta fall kommer ljudenheter bestå av ett fysiskt kort eller modul med överliggande drivrutiner eller program som du måste installera. Beroende på din ljudenhet kan processen variera något. Den mest komplicerade delen omfattar installation av fysiska ljudkortet i datorn. När du installerar hårdvara i datorn är det viktigt att vara försiktig för att undvika skador på komponenter.

    Du behöver:
    Skruvmejsel
    . Högtalarkablar.
    Manualen för ljudkortet.
    Programvara /drivrutiner CD.


    1.
    Stäng av datorn och ta bort nätkabeln från vägguttaget för att förhindra risken för elektriska stötar. Ta bort alla högtalarkablarna anslutna till datorn. Ta panelen datorn bredvid antingen skruva ut den eller genom att klämmorna som håller den på plats. Innan du rör din hårdvara, att röra vid något metallföremål jorda dig själv och förhindra statisk från att skada delarna. Lokalisera en ledig PCI-plats för att installera ljudkortet i. PCI-platser ser ut som långa beige klipp som kommer ut ur moderkortet. Om du har ett befintligt ljudkort, ta bort den genom att skruva loss bakstycket och dra ut det ur plats. Därefter sätter ditt nya ljudkort i PCI-platsen och skruva tillbaka plattan i datorns hölje. Du kanske först måste poppa ut ett klipp metall platshållare på baksidan av datorns hölje för ljudkortet att passa in i PCI-kortplats. Anslut panelen dator sidan och kraftkablar.
    2.
    Installera din nya högtalare genom att ansluta kablarna på baksidan av din ljudenhet. Beroende på dina högtalare, kan samma typ av anslutningskablar vara annorlunda. Om du är osäker på vad slots för att ansluta din högtalare kablar till, se manualen för ljudkortet. Efter högtalarna är anslutna, se till att du slår på dem om de inte automatiskt på. Generellt ett ljus visar om dina högtalare fungerar som de ska och får ström.
    3.
    Slå på datorn och låta Windows XP till last. Sätt din ljudenhet installations-CD i CD-skivan. Efter installationsguiden har lanserat, följ instruktionerna för att slutföra installationen. I vissa fall kan du behöva starta om datorn. Vissa ljud enheter kan också vara plug-and-play och kräver inget ljud drivrutiner eller mjukvara.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man återställer filer från ett USB-minne





Relaterade artiklar


  • hur man byter en stationär minne
  • hur man fixar en skadad hårddisk
  • hur man byter processorfläkten i en HP-dator
  • hur man rengör damma av CPU fläktar
  • Definitionen av en whiteboard
  • vad är en fixering fel på en CD-brännare?
  • hur man använder en scanner LRT
  • hur man byter en hårddisk i en Dell Inspiron 1525
  • hur isär & byta ut batteriet i en HP 48g
  • Felsökning kuvertutskrift på en Canon LBP 5975