Dator > hur man hittar rätt bärbar hårddisk byte

 • hur man hittar rätt bärbar hårddisk byte


 • Att hitta en ersättare hårddisk till din bärbara dator är nödvändig när din gamla misslyckas eller inte längre är lämplig för dina behov. Det är viktigt att du vet vad du ska leta för att se till att du väljer rätt utrustning. Det finns en skillnad mellan hårddiskar avsedda för bärbara datorer och som är avsedda för stationära datorer. Dessutom kommer inte alla bärbara enheter vara rätt för dig, antingen på grund av kostnad, hastighet eller storlek frågor. Att bli bekant med några grundläggande tekniska uppgifter kommer att gå en lång väg mot att hjälpa dig att fatta rätt beslut.

  Du behöver:
  Internetuppkoppling


  1
  Bestäm viktigaste funktionerna du behöver i en hårddisk. . . Exempelvis är en enhet med snabbt media överföringshastighet och stor lagringskapacitet viktigt om du är intresserad av att spela videospel.

  I juni 2010, de flesta bärbara hårddiskar har en hastighet på 5400 RPM, i motsats till det vanliga skrivbordet hastighet 7200 rpm. Det sistnämnda hastigheten är viktig för gamers, men det kan vara ett problem för dig om du är alltid på språng, speciellt om du använder batteriet, eftersom snabbare hårddiskar använda mer makt. En möjlig lösning är att köpa en SSD-hårddisk, som använder mycket mindre ström än en vanlig enhet med rörliga delar, men är också mycket dyrare.

  Om lagring är din högsta prioritet, kan du finna att det är ett bättre alternativ att köpa en extern hårddisk. Dessa enheter har långsammare dataöverföring, men de är också betydligt mer kostnadseffektiv lagring.
  2.
  Starta din webbläsare och surfa till din favorit online hårdvara butik. Du kan också köra till en lokal butik, men priserna i butikerna tenderar att vara högre på grund av de indirekta kostnaderna för att driva en fysisk butik. Leta efter hårddiskar som uppfyller dina behov. Om det behövs, be en säljare som hjälper dig att välja en enhet med rätt specifikationer. Var försiktig dock, eftersom vissa enheter är bara marginellt bättre än liknande modeller, men till ett kraftigt ökat pris. Kontrollera att du tittar på bärbara hårddiskar, som är 2,5-tums enheter, i motsats till stationära hårddiskar, vilket är 3,5 inches. En stationär hårddisk kommer inte att passa i en bärbar dator.
  3.
  Se vad garantin alternativ är tillgängliga för den enhet du har valt. Även hårddiskar har en genomsnittlig livslängd på ungefär tre till fem år, många av dem misslyckas betydligt tidigare. Se till att din hårddisk kommer med en garanti på minst tre år. Detta är särskilt viktigt om du köper en off-märke enhet. Några betrodda varumärken är Seagate, Maxtor och Western Digital. I händelse din nya hårddisk går sönder, och har en bra garanti kan bespara dig besväret att köpa en ny enhet, eftersom du kommer ofta att få ett utbyte.

  Tips och varningar


 • Kontrollera att du letar på 2. 5-tums enheter, och inte 3,5-tums hårddiskar. De större enheter fungerar inte med din bärbara dator.
 • Var noga med att inte ryckas med högteknologiska funktioner om du inte har råd med dem eller inte behöver dem. Hårddiskar kan hoppa in kostnaden ganska snabbt för bara en marginell förbättring i prestanda.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du ändrar bläck i en HP-skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man använder en extern USB-DVD-brännare för att arbeta med FC 5
 • hur du tar bort en dimension 8.200 dimension processor
 • hur man bygger en PC-system
 • hur man överklockar en Pentium 4 2.266ghz cpu
 • dator koaxialkabel krav
 • hur man installerar HP Photosmart allt-i-ett bläckstråleskrivare drivrutiner
 • hur man installerar kreativt ljudenheter
 • förklara RAM och processor anslutningar
 • hur man installerar HP Deskjet 2345 programvara från Internet
 • hur man fyller en kanon pc430 tonerkassett