Dator > fördelarna med informations-och kommunikationsteknik

 • fördelarna med informations-och kommunikationsteknik


 • Termen "informations-och kommunikationsteknik", eller IKT för korta, omfattar alla program som hjälper folk skicka, ta emot och lagra information, från ordbehandlare som Microsoft Word, Internet webbläsare som Mozilla Firefox, sociala nätverk som Twitter och Facebook, och skicka och ta emot e-post. IT har revolutionerat den globala kommunikationer.

  Affärsmässiga fördelar

  ICT-teknologi möjliggör ökad jämställdhet på arbetsplatsen, med program och hårdvara är särskilt utformade för personer med fysiska funktionsnedsättningar. Till exempel, låter ett program som arbetar som en del av Windows, Sound Sentry, hörselskadade användare att se varningar och fel som normalt präglas av ljud. Med punktskrift skrivare, tangentbord och tala programvara, blinda människor arbetar och deras seende kollegor, enligt AbilityNet webbplats.

  Internet har också större möjligheter för marknadsförare. Till exempel med hjälp av "viral marknadsföring", där människor sprida information om en produkt till varandra via sina sociala nätverk, skaparna av 2008's "The Dark Knight" bidragit till att skapa hype kring den filmen. Riktade e-post och sociala medier kampanjer gör Internet marknadsföring ett verkligt vederlag för företag, och samtidigt specialiserade redovisning och program databasen, till exempel Sage eller Oracle, hjälpa företag koll på intäkter och kostnader mer effektivt än pappersbaserade system.

  Kulturella fördelar

  Den ökade tillgängligheten av IKT skapar fördelar för människor på en mer individuell nivå. Via digital konst program som Photoshop, människor som saknar talang för traditionell färg-och-duk konst uttrycka sig kreativt. Effekten av digital konst program ses genom regelbundna utställningar för digitala konstnärer världen över, medan ökade betydelse webbplatser som YouTube tillåta oberoende filmare och musiker att ställa ut sina verk lätt medan den offentliga erfarenheter fler alternativa medier. Framgången för det brittiska bandet Arctic Monkeys, till exempel hänföras till Internet exponering och leda till att bandet har det snabbast säljande debutalbumet i Storbritannien sjökort historia.

  Personliga fördelar

  Trots att Internet har påverkat tillgången på distansutbildning program genom högskolor och universitet, det är användbart som ett pedagogiskt verktyg i andra sätt. Till exempel flera företag erbjuder engelska och andra utbildningar via Internet telefonen programmet Skype. Genom att använda Skype telefon och tjänster webbkamera kan man lära sig något från spanska till att spela gitarr.

  IKT och Internet-användning medför också positiva hälsoeffekter. A 2008 University of California, Los Angeles, studie rapporterade BBC News fann att Internetanvändning hjälper till att öka de områden i hjärnan som hanterar komplex problemlösning och beslutsfattande, bidra till att förebygga delar av hjärnan från att uppleva atrofi.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man fyller en i860 bläckpatron

Relaterade artiklar


 • hur man byter ett gångjärn på en Armada E500
 • hur man fyller en HP PSC 1610v trefärgade bläckpatronen
 • felsökning av en Memory 128 MB-kort
 • hur man väljer rätt fotopapper för en fotoskrivare
 • hur man installerar en hårddisk på 320 GB
 • Lägga till en ny moderkortet
 • hur man fyller en hp22 trefärgade skrivarpatron
 • hur ergonomi bidrar i kontorsmiljö
 • felsökning av en HP Laser Jet 6L pappersstopp
 • hur man knä en processor