Dator > hur man byter ett Antec strömförsörjning i ett Dell

 • hur man byter ett Antec strömförsörjning i ett Dell


 • Nätaggregatet (PSU) är hjärtat i din dator. En dålig strömförsörjning kommer att hindra datorn från att arbeta alls, och en underdimensionerad kan orsaka instabilitet i systemet och kraschar. Datortillverkare som Dell sätter ofta nätaggregat i deras datorer som bara kraftfull nog för att stödja lager delar i systemet. Om du uppgraderar din hårddisk, grafikkort eller ljudkort, kan du behöva uppgradera din strömförsörjning samt

  Du behöver:.
  Kompatibla nätaggregatet
  . Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Elektrostatiska urladdningar bandet.


  1.
  Välj ett nätaggregat. Storleken på din Dell PC torn kommer att hjälpa dig att avgöra vad fysiska storleken av strömförsörjning att köpa. Om ditt Dell är en full-size ATX fall kan du köpa alla storlekar PSU. Om ditt torn är en mindre mini-ATX eller micro-ATX fall måste du köpa ett nätaggregat. Mät storleken på din gamla nätagg och köpa en i samma storlek. Få högsta effekt din budget har råd med, speciellt om du planerar att lägga till eller uppgradera andra komponenter. På ett minimum, få en PSU med minst samma effekt som den gamla enheten.
  2.
  Koppla ur strömkabeln och all kringutrustning ansluten till datorn. Ställ datorn på en stor bord eller skrivbord för att ge dig gott om arbetsutrymme.
  3.
  Fäst en elektrostatisk urladdning rem på handleden. Anslut den andra änden till något av metall. Aluminiumramen att din Dell torn fungerar fint och ger dig massor av slack för att flytta din handled. Eftersom du kommer att arbeta inuti datorn, se till att du är jordad för att undvika statisk elektricitet skada datorns komponenter.
  4.
  Ta bort sidostycket från din Dell-dator. Dell använder en rad olika torn för datorer, så kommer varje modell vara annorlunda. Undersök din egen modell. Leta efter antingen plastclips håller i sidopanelen på plats eller skruvar utmed baksidan av panelen. Skjut in clipsen i olåst läge, eller ta bort skruvarna och skjut sidopanelen mot baksidan av tornet.
  5.
  Leta upp nätagg. Normalt kommer det att finnas på baksidan av tornet, antingen högst upp eller längst ner i tornet. När du har hittat det, koppla bort alla strömkablar som finns i dina komponenter. På ett minimum, kommer det att finnas en kabel som finns i dina Dells hårddisk och en annan kör till ditt moderkort.
  6.
  Ta bort den gamla strömmen genom att lossa skruvarna som håller den till tornet . Skruvarna är placerade längs baksidan av tornet och på utsidan kanter PSU. Skjut nätaggregatet ut och bort från tornet. Vissa Dell torn också har ett fäste knuten till nätaggregatet som måste tas bort.
  7.
  Installera det nya nätaggregatet. Skjut in den nya PSU till det utrymme som frigjordes av den gamla. Om du var tvungen att ta bort en hållare, sätt tillbaka det också. Byt ut skruvarna som fäster nätaggregatet till tornet ramen.
  8.
  Sätt tillbaka kraftkabel till nätaggregatet. Byt ut din Dells sidopanelen och sätt tillbaka kringutrustning och interna komponenter. Starta upp datorn för att kontrollera att allting fungerar.

  Tips och varningar


 • När du kopplar bort kablar, göra några anteckningar om var kablarna kopplas inDetta kommer att hjälpa dig att komma ihåg hur du återansluta dem när de ställer allt ihop igen.
 • Undvik att arbeta i högt statiskt områden, särskilt på mattan.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur visar jag HP D7460 bläcknivåer?

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar min Acer-skärm med min HP-dator
 • hur man kan kontrollera ett grafikkort mb
 • hur man rengör en Dell LCD-skärm
 • Lägga till en datumstämpel på en skrivare
 • hur man fixar ett uppochnedvänt laptop skärmen
 • hur man gör ändringar i booktype
 • hur man använder en standard hål Kensington-lås på en bärbar dator
 • hur man byter Radeon HD 3450 grafikkort med Radeon HD 3850
 • hur man fyller en HP 94 bläckstråleskrivare
 • hur du lägger till en bläckpatron till en HP d2545 skrivbord skrivare