Dator > fördelarna med en CRT-skärm

 • fördelarna med en CRT-skärm


 • CRT, kort för Cathode Ray Tube, är en teknik som ofta används i TV-apparater och datorskärmar. Även om kanske inte lika populär som de en gång var, bildskärmar CRT fortfarande erbjuda många fördelar jämfört med sina huvudkonkurrenter. Medan de är större och klumpigare än LCD-skärmar, många anser att fördelarna överväger fortfarande de på LCD-skärmar.

  Kostnad

  En av de främsta fördelarna CRT-skärmar håller över sin konkurrens är priset. CRT-skärmar är oftast mycket billigare än LCD-monitorer med jämförbara komponenter. Från och med juni 2010, bildskärmar CRT kosta allt från $ 50 till uppåt på $ 300, mycket beroende på kvalitet. Vanligtvis kan du räkna med att betala allt från $ 50 till $ 100 för en gemensam CRT-skärm, men samtidigt en gemensam LCD-monitor skulle förmodligen kosta upp till dubbelt så mycket.

  Visningsvinklar

  Du kan märka vissa övervaka och TV typer att bildkvaliteten ändras beroende drastiskt på din vinkel i bilden. Detta problem är särskilt vanliga i LCD-skärmar, men är praktiskt taget obefintlig i CRT-skärmar. En CRT-bildskärmen kommer att behålla samma bildkvalitet oavsett vilken vinkel du ser på det från, ger dessa skärmar större flexibilitet när det gäller placering, avstånd och bildvinkeln.

  Färgkvalitet

  Vanliga LCD-skärmar använder TN-teknik , som är oförmögen att visa alla de 16,7 miljoner färger som används i 24-bitars bildskärmar. CRT-skärmar, å andra sidan, erbjuda alla dessa färger lätt. Detta innebär att CRT-skärmar kan visa mer levande och detaljerade färger än några av konkurrenterna. Denna la färgåtergivning gör CRT-skärmar bättre för grafiska designers, gamers och media-älskare som inte har råd en hög kvalitet HD-skärm.

  Totala bildkvaliteten

  Bortsett från de verkliga färgerna själva, bildskärmar CRT har också andra kvaliteter som ger dem en bra bildkvalitet, totalt sett. CRT har vanligtvis hög upplösning, vilket innebär en finare och mer detaljerad bild. CRT har också mörk svärta och hög kontrast, vilket gör dem lämpliga att använda i olika ljusförhållanden. En annan viktig bildkvalitet fördel är avsaknaden av rörelseoskärpa. Rörelseoskärpa uppstår i vissa monitorer när bilder på skärmen förändras också snabbt. Till exempel, en fartfylld och snabba spel skulle å andra bildskärmar, bli suddig under snabbare delarna, medan CRT-skärmar visar spelet utan la oskärpa, enligt DisplayMate. com.

  Några ord om LCD

  Även LCD-bildkvalitet är vanligtvis mindre än en CRT-skärm, är detta förändras snabbt. LCD-tekniken går framåt mycket snabbare än CRT-teknik, vilket betyder att det är att komma ikapp till CRT bilderna kvalitet. Även om dessa högkvalitativa LCD-skärmar är dyra och sällsynta, eftersom tekniken går framåt blir de billigare och mer lättillgängliga, vilket många av CRT fördelar kommer så småningom bli bättre på LCD-skärmar.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar HP-skrivare 4110 allt i ett

Relaterade artiklar


 • hur man fyller Lexmark X2650 skrivare bläck
 • anordningar som används för hemautomation
 • HL 5140 Brother felsökning
 • hur man gör en USB-sladd förlängningssladd
 • hur fylla bläck i en Canon PIXMA ip1880 skrivare
 • hur du uppdaterar galen hund multimedia på dvd brännare hårdvara
 • vad är ett minneskort adapter?
 • hur du ställer in Outlook e-post med Telus
 • hur man rengör fläktar i en Dell Dimension 5100
 • hur du skannar flak bilder