Dator > hur man klona en PC hårddisk

 • hur man klona en PC hårddisk


 • Kloning en enda master dators hårddisk kan spara mycket tid när de inledningsvis att upprätta en institutionell datormiljö med många identiska maskiner, såsom ett kontor eller en datorsal. Eftersom programvara för alla maskiner är identiska, är det inte nödvändigt att manuellt installera om operativsystemet på varje. En master installationen kan replikeras till de andra system med hårddisk kloning programvara som Norton Ghost eller Clonezilla på en bråkdel av tiden.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Uppsättning datorer.
  CD-brännare.
  Clonezilla programvara.


  1.
  Installera operativsystemet normalt den första maskinen enligt operativsystemets instruktioner. Den exakta proceduren varierar beroende på operativsystem, men oftast innebär uppstart från en installations-CD eller DVD och svara grundkonfiguration frågor om vad som språk och tidszon ska användas.
  2.

  Ladda ner och bränna en Clonezilla Live startbar CD. Clonezilla är en fri, öppen källkod program som kopierar innehållet på en hårddisk till en annan. Det kan laddas ner från Clonezilla webbplats. Använd gratis CD authoring program som InfraRecorder för Windows och K3B för Linux att bränna den nedladdade bilden på en CD.
  3.
  Power befälhavaren datorn ner. Öppna fall av både befälhavaren dator och en av de måldatorerna. Skruva målet maskinens hårddisk och koppla dess data och kraftkablar. Anslut målet hårddisken till master datorns nätaggregat och datakabel. Det är inte nödvändigt att skruva in den i fallet fästen, men se till att den vilar på ärendet ramen och inte på någon elektronik.
  4.
  Vrid huvuddatorn på med Clonezilla Live boot CD i enheten. Beroende på maskinens exakta hårdvara, kan du behöva komma in i BIOS setup och konfigurera den för att starta från cd-skivan i stället för från hårddisken. BIOS vanligtvis tas upp genom att trycka antingen på Delete eller F1-tangenten omedelbart när systemet slås på och innan operativsystemet börjar ladda. Följ anvisningarna på skärmen för att ange att maskinen ska starta från cd i stället för från hårddisken. Du kan också behöva för att konfigurera BIOS att erkänna målet hårddisk om autodetektera inte finns på din maskin. De flesta moderna maskiner har en "autodetektera" i hårddisken inställningar. Aktivera detta om det finns. Om inte, manuellt ange lämpliga värden i rutorna för "cylindrar", "sektorer" och "huvuden" genom att kopiera motsvarande värden från etiketten på hårddisken.
  5.
  Välj "Clonezilla Live, Default Settings" från startmenyn. Clonezilla har många alternativ för anpassning som inte är nödvändiga för enkel disk-till-disk kloning. Clonezilla kommer att fråga dig efter önskat språk och tangentbordslayout under uppstart, om du är osäker, kommer standardinställningarna fungerar bra för de flesta användare
  6
  Välj "enhet-enhet" från huvudmenyn. . Clonezilla menyn. Clonezilla har två lägen, "device-image" och "enhet-enhet. " Device-image skapar en "bildfil" på en disk som innehåller all information om diskutrymme. Device-enhet helt enkelt kopierar innehållet i en fysisk enhet till en annan, vilket är vad vi vill göra.
  7.
  Ställ disken kloning alternativ. Välj "nybörjare läge" när du ombeds, som innehåller rimliga automatiskt standardvärden för flertalet inställningar och är lämplig för nästan alla scenarier. Välj "disk till lokal disk"-läge och välj lämplig källa och diskar mål. Diskarna heter "hd" följt av en bokstav som anger BIOS upptäckt ordning alfabetiskt, till exempel "hda", "hdb", "hdc," och så vidare. Målet disken installeras normalt som den sista i listan.
  8.
  Börja kloning processen med att bekräfta att du verkligen vill skriva över innehållet i målet disken. Detta är en irreversibel operation, så se det finns inget du vill spara på målet disken. En status kommer att visas på skärmen som visar kloning verksamhetens utveckling. Beroende på storleken av dina diskar och datorns överföringshastigheter, kan detta ta allt från några minuter till flera timmar.
  9.
  Stäng av maskinen när kloning är klar och återvända målenheten till dess ursprungliga datorn. Upprepa proceduren så många gånger som nödvändigt att kopiera operativsystemet till alla dina mål maskiner.

  Tips och varningar


 • Clonezilla Live kan även starta från en USB flash-enhet snarare än en CD om datorerna support som startmetod.
 • mer utförliga nätverksbaserat kloning är det möjligt om ditt nätverkskort stöd för nätverksuppstart. Den Clonezilla manual har ytterligare information.
 • ett kommersiellt program som heter Norton Ghost är funktionellt identisk med Clonezilla. Vissa användare kanske föredrar att ha kommersiell support finns tillgänglig.
 • Clonezilla manual har skärmdumpar av vad som väntar vid varje steg.
 • Innehållet i målet enheter som ska oåterkalleligen över av kloning drift. Se till att enheterna inte innehåller någon information som du vill bevara.
 • Vissa operativsystem kräver att målmaskiner alla har identiska maskinvara till den ursprungliga maskinen, medan andra operativsystem som är mer flexibla. Vissa kommersiella operativsystem införa rättsliga begränsningar för kloning på detta sätt i sina licensavtal. Konsultera ditt operativsystem dokumentation för mer information och kontrollera att du har tillåtelse att klona din installation innan så sker.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur konvertera en bärbar dator hårddisk till en USB-kabel fall

Relaterade artiklar


 • hur man ändrar värdet RestrictAnonymous
 • ersätter gångjärn på en Mac iBook
 • hur man använder Toner
 • hur man skapar en spellista på en IPAD
 • hur du tar bort en CD / DVD-enhet från en bärbar dator
 • HL 5140 Brother felsökning
 • Lägga till en datumstämpel på en skrivare
 • hur du skannar bilder med en Canon MP160 scanner
 • historia Mac-datorer
 • hur man använder SanDisk mini SD minneskort