Dator > Lägga till en hårddisk till en befintlig dator

 • Lägga till en hårddisk till en befintlig dator


 • Det är häpnadsväckande hur snabbt och med stora hårddiskar kommer att fylla upp med data när du lägger till musik, bilder och filmer till dem. Ett av de enklaste lösningarna på detta problem är att lägga till en andra hårddisk. Det finns två grundläggande metoder för att lägga till en hårddisk till en befintlig dator. Ett är att helt enkelt lägga till en extern USB-hårddisk. Det är enkelt, externa hårddiskar tenderar att vara dyrare än egna modeller, och eftersom de inte är skyddade av datorns hölje, kan de vara mer känsliga för skador. Om du har en öppen hårddiskfacket i datorn, är det andra alternativet att lägga till en intern hårddisk

  Du behöver:. .
  Extern USB-hårddisk eller en kompatibel intern hårddisk
  Platt skruvmejsel.
  Elektrostatiska urladdningar bandet.

  Extern hårddisk Instruktioner


  1.
  Anslut USB-kabeln och strömkabeln till den externa hårddisken. Anslut strömkabeln till ett eluttag. Starta upp datorn också.
  2.
  Installera programvara som följde med din externa hårddisk. Flera externa hårddiskar levereras med programvara paket som måste installeras för att enheten ska fungera korrekt.
  3.
  Anslut den andra änden av USB-kabeln till en ledig USB-port på din dator. Vänta på att datorn hinner känna av enheten. På denna punkt kan du använda ditt operativsystems nytta köra Format för att formatera disken om det inte redan är formaterad. Därefter kan du börja använda enheten för att lagra data.

  Intern hårddisk Instruktioner


  1.
  Koppla bort alla kablar från datorn. Dra ur nätsladden, koppla ur tangentbord, bildskärm, mus och annan kringutrustning. Ställ datorn på ett stort skrivbord eller bord så du har gott om arbetsutrymme.
  2.
  Fäst en elektrostatisk urladdning (ESD) rem på handleden. Anslut den andra änden till något metall till jord själv. Underlåtenhet att korrekt jorda dig själv kan leda till statisk elektricitet skada din dator.
  3.
  Ta bort sidostycket på din dator. Alla dator torn är olika, så du måste kontrollera ditt eget torn innan du tar bort sidopanelen. Andra tornen kommer att ha två eller tre skruvar på baksidan av datorn håller i sidopanelen i.
  4.
  Leta reda på den tomma hårddiskfack i din dator. Normalt kommer de ligga mot datorns framsida, under fack för optiska enheter.
  5.
  Ställ byglarna på din nya hårddisk. Tröjor finns på baksidan av hårddisken. Ställ byglarna på din nya enhet till "Slave. "
  6.
  Skjut den nya enheten i ett öppet enhetsfacket. Nyare datorer har plast klipp som gör att du kan glida och låsa enheten på plats. Äldre torn kan kräva att du skruva enheten i facket med skruvarna som följde med enheten.
  7.
  Fäst en strömkabel från nätaggregatet den ineffekt på disken. Fäst en datakabel från enheten till moderkortet på din dator. Återigen konfigurationer varierar, så det kan bidra till att hänvisa till dokumentationen på din moderkortet för att hitta lämpliga inmatningsfack.
  8.
  tillbaka sidostycket på ditt torn. Anslut din kringutrustning och starta upp datorn. När datorn är helt startat bör du se den nya enheten i ditt operativsystem.

  Tips och varningar


 • alltid hålla dig jordad när man gör något arbete insidan av din . dator
 • Det finns två vanliga typer av hårddiskar: PATA och SATA. Köp en enhet som är kompatibel med datorns moderkort.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man konfigurerar min Acer-skärm med min HP-dator

Relaterade artiklar


 • Vad är det enklaste sättet att använda en bärbar dator med en bildskärm?
 • delar av en laptop skärm
 • hur man bygger ett system datorrum
 • hur man gör med gamla datorer i Dallas, Texas
 • Hur berätta om ett moderkort är ett ATX
 • hur man fixar repor på en dator cd
 • vad är LTO band?
 • hur man byter kylfläns på en Dell Latitude laptop
 • hur man rengör en Inspiron 1720 laptop fläkt
 • hur man installerar en Lexmark x1185 bläckpatron