Dator > Hur du tar isär en IBM 380d bärbar dator

 • Hur du tar isär en IBM 380d bärbar dator


 • IBM byggde gjorde många typer av bärbar dator system innan säljer sin verksamhet PC tillverkning till Levono 2005. En typ eller modell av bärbar dator som tillverkas av IBM är 380D. Denna laptop Modellen tillverkades mellan 1997 och 1998. Den bärbara datorn måste tas isär, om du behöver byta ut en del eller behöver komma åt interna inslag, men i de flesta fall är det bäst av en fackman

  Du behöver:.
  Phillips huvud skruvmejslar


  1.
  Vänd den bärbara datorn och sätt den nedåt på ett bord eller skrivbord. Hitta och ta bort de fem skruvarna som används för att säkra baksidan.
  2.
  Vänd den bärbara datorn, så att den nu är framsidan upp på bord eller skrivbord. Dra flikarna för att öppna datorn och lyft sedan upp.
  3.
  Dra tangentbordet montering framåt och sedan lyfta upp den. Sök och sedan koppla bandet kontakten från moderkortet. The band kontakten blir i övre vänstra hörnet.
  4.
  Hitta och ta bort skruvarna som används för att säkra cd-rom och diskettenheten fallet med skruvmejsel. En skruv kommer att vara på utsidan av fallet, och de återstående fem skruvarna kommer att knytas till en stödplatta och fallet.
  5.
  Lyft stödbrickan ut och som är undan . Ta bort datakabeln från baksidan av varje enhet. Dra ut CD-ROM och diskettenheten från fallet.
  6.
  Bort de två skruvar för att fästa övre skärmen till mikrofonen. Koppla ur högtalare och mikrofon kablar från moderkortet. Lyft upp på skärmen och dra sedan ut mikrofonen och sedan ta bort högtalaren.
  7.
  ta av locket på baksidan av den bärbara datorn och sedan ta bort den enda skruv med skruvmejseln. Hitta och ta bort de fyra skruvar för att fästa hårddisken montera i målet. Koppla bort ström och data kabel innan du drar hårddisken berget ur fallet.
  8.
  Hitta och ta bort skruvarna används för att säkra gångjärn för displayen till fall.

  9.
  Avskaffa de återstående skruvarna från insidan av ärendet för att ta bort den övre skärmen och nedre solskärm som täcker systemkortet.
  10.
  Ta av övre och nedre sköldar att exponera fläkten. Hitta och ta bort de två skruvar för att fästa fläkten församling. Koppla bort kontakten från moderkortet och sedan ta ut fläkten.
  11.
  Ta bort skruven täcker på framsidan av LCD-omslaget. Ta bort exponerade skruvar och släpp spärrarna för att lyfta locket på LCD-displayen.
  12.
  Koppla bort kabeln från moderkortet och sedan ta bort skruvarna som håller LCD display-skärmen ytterhöljet.

  tips och varningar


 • Använd rätt storlek skruvmejsel för att ta bort skruvarna används för att säkra olika typer av interna komponenter.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man fyller en Canon CL-52 bläckpatroner

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar minnet band i en Dell inspirion 1000
 • hur reparera ett ATX tryckswitch knapp makt
 • hur man installerar en HP PSC 500 bläckpatron
 • hur man fixar kanon mikrochips skrivarbläck
 • hur man justerar färger på canon 560 skrivare
 • hur man byter en hårddisk för att öka prestandan
 • hur man konfigurerar e-post för Konica Minolta di2510f
 • hur man skriver ut en negativ från en skanner
 • Radeon 9600 vs 9800
 • hur man ändrar färgen på en Epson DX7400 skrivare