Dator > Hur Windows virtuellt minne funktioner fungerar

 • Hur Windows virtuellt minne funktioner fungerar


 • Virtuellt minne är en Windows-funktion som tilldelar hårddiskutrymme för att köra program när ditt RAM (Random Access Memory) börjar ta slut. Det virtuella minnet fungerar genom att tillfälligt acceptera processer som RAM inte kan hantera så att RAM ska vara tillgänglig för andra tillämpningar

  Minne och köra program

  Varje gång du kör ett program, använder det utrymme i RAM-minnet genom att blockera bort en del av den för användning. Om du har, till exempel en 3 GB RAM och du kör ett minneskrävande fotoredigeringsprogram program, kanske det blockera 1GB för dess användning. Detta lämnar dig med 2GB RAM. Några av de 2 GB minne är reserverad för ditt operativsystem för att köra. Den del av RAM som är reserverade för operativsystem kallas kernel-minne, vilket kan förbruka mer än 1,5 GB RAM. Vad är kvar från din 3GB RAM kommer att tilldelas och fördelas på andra program att använda.

  När RAM tar slut

  När ditt RAM börjar ta slut eftersom du har flera program öppna, kommer din dator kan köras långsamt. Vissa program kommer att ta lång tid att öppna, medan andra kan tyckas ha hängdes eller avstannat. Detta beror på att köra samtidiga ansökningar slumpmässigt tillgång vad som finns i RAM, vilket bryter ned sina resurser. Ju fler program du har igång, desto mer konsumerar minne.

  Hur virtuella minnet fungerar

  RAM alltid måste ha ett par platser tillgängliga eftersom detta är den första resursen att ansökningar tillgång som standard för att köra. Virtuellt minne fungerar genom att ta en viss belastning av från RAM genom att placera en del av processerna i hårddisken. Dessa applikationer eller processer kan ha varit inaktiv under en tid så de överförs tillfälligt på hårddisken för att frigöra utrymme i RAM-minnet.

  Page File System

  Överföringen av minne från RAM till hårddisken sker med hjälp av växlingsfilen systemet. Pagefile. sys finns i din butik rotenheten de processer som har växlas ut i RAM och flyttade in i hårddisken. Detta är den virtuella minne som används av din dator och kan konfigureras på fliken Avancerat i din Systemegenskaper under Performance alternativet.

  Överväganden

  Virtuellt minne fungerar som en tillfällig lösning för prestandaproblem du har i ditt dator. Frigör RAM-minne gör systemet arbetar snabbare. Detta är inte en permanent lösning om du alltid är ont om RAM. Datorer tillgång RAM lättare och snabbare än det kan komma åt dina pagefile. sys. 2 GB eller mer RAM-minne rekommenderas för att köra den senaste operativsystem.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man rengör ett kanon S300 skrivarpatron

Relaterade artiklar


 • hur man använder en PDA scanner
 • hur man installerar en PATA hårddisk med en SATA-enhet
 • hur man installerar en DVD-brännare och DVD-enhet
 • hur du kopierar en Dell loptop hårddisk
 • hur man kan ansluta flera datorer till ett kabelmodem
 • hur du lägger till en IDE-hårddisk till en Compaq Presario sr5501p
 • Radeon 9600 vs 9800
 • hur man ansluter en Mini PCI trådlöst kort till en bärbar dator
 • felsökning nätverksskrivare i Windows XP
 • hur man installerar en utomhus wifi antenn