Dator > hur man rengör en mac 1400 bärbar hårddisk

 • hur man rengör en mac 1400 bärbar hårddisk


 • Apple Macintosh Powerbook 1400 var en så stabil arbetshäst som många är fortfarande i bruk. Eftersom de tillverkades mellan 1996 och 1997 kan dock en bra hårddisk rengöring driva hjälpa 1400 arbeta mer effektivt och ännu längre. Rengöring betyder inte fysiskt tar bort hårddisken och tvätta den-men du kan göra det med en mjuk duk och en liten bit av alkohol (ingen tvål eller vatten). -Det betyder att rengöra inre delarna av enheten med hjälp av programvara

  Du behöver:
  Utilities CD eller diskett.
  HDI-30 till SCSI-kabel.
  Extern SCSI-hårddisk.


  1.
  Spara informationen någon annanstans. Det första du ska göra innan du ens försöker att köra ett verktyg program på Powerbook 1400 är att säkerhetskopiera alla dina data till andra medier, såsom CD-skivor eller en extern SCSI-hårddisk. Medan de flesta verktygsprogramvaror vanligtvis inte skada data, det kan, så att tillverkarna i allmänhet varna dig att säkerhetskopiera data. Ignorera inte detta råd, särskilt på äldre datorer.
  2.
  Ansluta en extern hårddisk via HDI-30 till SCSI-kabel. Eftersom PowerBook 1400 byggdes innan USB och FireWire-anslutningar fanns det enda sättet att flytta stora mängder data effektivt är genom denna anslutning. PowerBook 1400: s standard hårddisk innehöll en maximal kapacitet på 2 GB, enligt Lowendmac. com. När den externa enheten är ansluten, slå på enheten, och slå sedan på 1400. Den externa enheten ska visas som en ikon på 1400-talet skrivbordet.
  3.
  Inrätta en backup mapp på den externa hårddisken, kopiera sedan dina data och program på den genom att dra ikoner till mappen. Detta kan ta lite tid, men kommer att vara värt det om verktygsprogramvaror drabbas av svårigheter.
  4.
  Sätt den allmännyttiga diskett eller CD-ROM-enheten. Om du är van att nyare Mac-datorer, kommer du att finna att hålla "C" nedtryckt under "Omstart" inte tvinga datorn att starta från CD. Lowendmac. com stater Det finns två sätt att göra detta hända. Du kan gå till Apple-menyn i det övre vänstra, välj "Kontrollpanelen", "Startup Disk" Välj cd, så gå till "Special"-menyn och välj "Starta om. "Alternativet är nyckeln kombination av" Control-Alt-Skift-Delete ".
  5.
  Följ de anvisningar som ges inne i verktygsprogramvaror att rengöra hårddisken. Det första du ska göra, om möjligt, är att kontrollera enheten för eventuella fel. De flesta verktygsprogramvaror kan reparera mindre fel och varnar dig om du behöver byta ut hårddisken. Nyckeln till rengöring av hårddisken är att köra defragmentering och optimering delar av programvaran. Fragmentering, som förekommer i någon hårddisk ju mer du använder den, kan fördröja 1400 verksamhet och kraschar orsak och andra buggar.

  tips och varningar


 • För ett grundligt ren hårddisk i Powerbook 1400, spara alla data och program till den externa hårddisken, använd sedan verktygsprogramvaror att åter initiera det. Detta våtservetter alla data, så du måste installera om alla program från diskarna eller diskett.
 • Om du behöver systemet 7. 5. 3 Programvara som ursprungligen installerats på PowerBook 1400 kan du hämta det gratis från Apple (se avsnittet Resurser för en länk).
 • Torka inte hårddisk eller formatera om den om du inte har alla dina program på CD-skivor eller disketter som vill ominstallera.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du ansluter en skrivare

Relaterade artiklar


 • Ta bort en hp pavilion ze5700 hårddisk
 • hur man konfigurerar en SharePoint-RMS-server
 • hur du ändrar band på en zebra skrivare
 • Definitionen av en trådlös bärbar dator
 • hur du tar bort en LCD från en Sony laptop
 • hur man sparar på en scandisk Micro USB flash-enhet
 • Hur berätta om din ATX nätaggregat är död
 • Hur man överför musik på backupen DVD till en ny dator
 • hur man gör en PS3 upptäcka att en Bluetooth-aktiverad dator
 • hur man skapar en partition på en bärbar dator