Dator > hur man installerar en PCI Express-kort

 • hur man installerar en PCI Express-kort


 • PCI Express, ofta kallad PCI-E eller PCIe, är en teknik dator buss som möjliggör expansionskort att kommunicera med datorns processor. PCI-E-kortplatser började dyka upp på datorns moderkort under 2004 och har sedan dess vunnit popularitet över äldre och långsammare PCI-och AGP-platser. Installera ett PCI-E-kort är ungefär som att installera andra kort, men den har sin egen plats och ofta kräver en extra strömanslutningen

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Penna och papper.


  1.
  Stäng av datorn och koppla alla kablar från baksidan av det. Se till att du spelar på papperet som pluggar kablarna går in, eftersom du måste sätta tillbaka dem inom kort.
  2.
  Ta bort datorns hölje. Vissa fall kräver avlägsnandet av några skruvar på baksidan av datorn innan skjuta ärendet av, och andra kan ha en spärr som ska dras att släppa fallet. Den exakta processen är olika för varje modell av datorn, så konsultera bruksanvisningen eller på tillverkarens webbplats för specifika anvisningar.
  3.
  Leta reda på en ledig PCI-E kortplatsen. PCI-E slots är oftast svart, men de kan vara någon färg. Facket kommer att ha en liten sektion cirka en halv tum lång, följt av en mycket längre avsnitt. PCI-E slot också har ofta en spärr på det, som säkrar kortet när det väl är på plats. PCI-E slot kommer att finnas med resten av facken, nära baksidan av datorn.
  4.
  Ta bort täckplåten från öppningen på baksidan av datorn där kortet går. Det blir en skruv som håller locket på baksidan av datorn. Håll spindeln, eftersom du behöver det för att säkra PCI Express-kort på baksidan av datorn. Om du byter ut ett annat kort, behöver du inte göra detta, eftersom öppningen var redan där.
  5.
  Sätt in PCI-E kortet i kortplatsen. Orientera i kortet så att kontakterna på stödplåten pekar genom öppningen du just skapade i baksidan av datorn. Tryck nedåt på mitten av kortet tills det glider på plats.
  6.
  Placera en skruv i den lilla urtaget på metall motbrickan. Skruva stödplåten på baksidan av datorn.
  7.
  Anslut en nätkabel till PCI-E-kort, om det behövs. Vissa kort, speciellt high-end grafikkort, kräver mer makt än de kan få via PCI-E kortplatsen. I detta fall ansluter en av de 4-pin kablar från nätaggregatet i en receptor på kortet.
  8.
  Stäng datorns hölje och sätt tillbaka alla kablar. Slå på datorn och placera den installationsskivan som följde med PCI Express-kort i CD-ROM-enheten. Det installationsprogram ska starta automatiskt, så följ bara instruktionerna för att installera kortet programvaran.

  Tips och varningar


 • Ansvarsfrihet dig genom att röra vid något metallföremål innan du rör vid dator komponent.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man åsidosätta en HP 97 bläckpatron

Relaterade artiklar


 • hur man kan kontrollera laptop batteritid på ThinkPad T61
 • Hur fyller jag en bläckpatron från nukote?
 • hur man uppgradera en IBM Thinkpad 600E
 • hur ändrar bläckpatronen i en Epson 900-skrivare
 • windows xp dvd rom felsökning
 • 32-bitars PC vs 64 bit
 • hur man bygger ett SDLC stil dator
 • hur man skapar ett nytt tangentbord karta
 • kan bagge vara smittad av datavirus?
 • hur man fyller Bläckpatroner till HP f2110