Dator > hur du skannar flak bilder

 • hur du skannar flak bilder


 • Medan sjukvårdspersonal oftast skanna diabilder med slide skannrar, det tar mycket tid och ansträngning. Varje bild måste placeras in i skannern individuellt fokuserade då, sedan skannas med hög upplösning. Med en flatbäddsskanner Du kan skanna flera bilder samtidigt som parti, därefter separera bilder snabbt i foto-redigeringsprogram. Visserligen producerar diascanner oftast högre kvalitet digitala bilder, men skillnaden kan vara försumbar om du inte tänker använda söker efter high-end tryckta publikationer såsom tidskrifter.

  Du behöver:
  Öppenhet flatbäddsskanner
  . Diabildstillsats mall.
  Foto-redigeringsprogram.


  1.
  Sätt upp flatbäddsskanner att hantera OH-film. I de flesta konsument-nivå skannrar det innebär att ta bort tryckplattan inifrån den övre luckan. Denna pad brukar klipp ut. Den visas som en vit pad oftast knuten till en plastinsats som fästs på skannerlocket. Du använder denna för att hålla bilder ner platt på skannerglaset för scanning, men den täcker ljuskällan i locket som du behöver för att skanna film. Du måste ersätta detta tryckplattan innan du skannar fotografier igen.
  2.
  Sätt de enskilda bilderna, om de är monterade diabilder-i diascanner mallen. Vanligtvis en öppenhet flatbäddsskanner kommer med flera av dessa mallar för olika storlekar och typer av film. För monterade diabilder-de som finns i plast, kartong eller metall fästen-slip var och en på rätt plats. Om dina bilder inte är monterade, men kvarstår som remsor av film, kan du använda mallen filmremsa för 35 mm film. Om du använder större diafilm, t. ex. 120 eller 220 film sköt genom ett medium-format kamera, kan det finnas någon lämplig mall.
  3.
  Rada upp och låg platt monterade diabilder på skannerglaset om du inte har mallar. Försök att göra dem så raka och fyrkantiga som möjligt för att minimera behovet av redigering i fotoprogram. När du är inställd, försiktigt stäng skannerlocket för att undvika att flytta bilderna.
  4.
  Öppna foto-redigeringsprogram eller den särskilda scanning program som följde med skannern. Justera inställningarna för att öppenhet och en positiv image för diabilder. Beroende på det företag som lämnat skannern kan dessa kallas olika saker, i huvudsak, behöver du tala om skannern för att använda den övre ljuskällan att passera genom och skanna diabilder. Även ställa in upplösningen till högsta möjliga nivå, särskilt om du skannar 35 mm diabilder. Professionella fotografer använder vanligtvis diafilm, eftersom det ger bäst bilder. Det finns ingen mening med att skanna diabilder med låg upplösning eftersom du kommer att förlora kvalitet, särskilt när de gör förstoringar.
  5.
  Skanna diabilder. Beroende på faktorer såsom databehandling hastighet, skanner och anslutningens hastighet, tillsammans med nivå på upplösning, skanning en omgång objektglas kan ta lite tid.
  6.
  Beskär och justera digitala bilder av dina bilder med hjälp av foto-redigeringsprogram. Äldre bilder i synnerhet kan ha färg problem som blekning som gör nödvändiga anpassningar.

  Tips och varningar


 • Mest flatbäddsskannrar arbete genom att reflektera ljus. För att skanna OH som negativ och diabilder behöver du en flatbäddsskanner med en ljuskälla i locket.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man fyller en Canon PIXMA MP210 kassett bläckstråle

Relaterade artiklar


 • anvisningar för ett HP Ultra Capacity-batteri
 • hur man bränner en dvd med en dator
 • hur du installerar minne från en bärbar dator till en stationär PC
 • hur man rengör en dators hårddisk & nollställa pc
 • hur man fyller en HP 96 bläckpatron
 • hur du uppdaterar Foxconn bios
 • hur man installerar bläckpatroner på en HP Officejet 4110
 • hur frysa en datorskärm
 • hur man kan återställa en Windows-skärmen på en bärbar dator
 • Hur man monterar ett skrivbord dator