Dator > hur man installerar en Western Digital 500 GB hårddisk

 • hur man installerar en Western Digital 500 GB hårddisk


 • Hårddiskar innehåller alla data som lagras på din dator, från operativsystemet som körs i datorn, med de datafiler där din information lagras. Oavsett om du vill lägga till en hårddisk för att öka din tillgängligt utrymme, eller om du vill ersätta en befintlig som är för litet eller inte fungerar bra längre, måste du öppna upp datorn för att installera hårddisken.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . SATA-kabel.


  1.
  Dra alla kablar från baksidan av datorn. Om du tror att du kan ha problem att komma ihåg var de alla går, ta en bild eller skriva ner sina platser.
  2.
  Ta bort datorns fall. Några fall glida av när skruvarna är borttagna, andra kan vända upp efter att du drar en spärr. Varje dator kommer att bli lite annorlunda, så kontakta din bruksanvisning eller datortillverkarens webbplats för exakta instruktioner.
  3.
  Hitta en tom 3,5-tums fack på framsidan av datorn och Skjut Western Digital hårddisk i facket. Viken kommer att vara nära andra hårddiskar och CD-ROM-enheter i maskinen.
  4.
  Leta reda på SATA-gränssnitt på baksidan av hårddisken. Du kommer att se två långa tider tar upp den vänstra sidan av baksidan av hårddisken. Den mindre av de två, ligger mer mot mitten, är SATA-kontakt, den andra längre ena är SATA strömkontakt.
  5.
  Anslut ena änden av en SATA-gränssnittskabel till SATA-gränssnitt på baksidan av hårddisken. Anslut den andra änden av SATA-kabeln till en röd SATA-kontakt på moderkortet. Det bör endast en typ av röda kontakten på moderkortet, och det borde finnas en grupp om fyra eller sex av dessa kontakter.
  6.
  Hitta en ledig SATA strömkontakt som kommer från datorns nätaggregat. Anslut denna strömkabeln till SATA strömkontakten på vänster sida av hårddisken.
  7.
  Placera hårddisken så att skruvhålen i sidan av det är även med öppningarna i 3,5-tums Bay. Kör en skruv i varje av de fyra skruvhål för att fästa hårddisken. Använd alltid alla fyra skruvar för att minska vibrationer och se till att enheten är korrekt jordad.
  8.
  Placera ärendet på datorn och anslut alla kablar tillbaka in Stäng av datorn på och det ska automatiskt känna av hårddisken. Om detta är den enda hårddisken i maskinen, måste du placera en startdiskett, som en Windows-CD, i cd-enheten för att börja installera ett operativsystem.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man byter hårddisk på en Compaq Presario 5410us

Relaterade artiklar


 • hur man startar en Toshiba Satellite A215 laptop
 • hur man byter rom i en HP Designjet-skrivare
 • hur du ansluter enheter USB flash till USB-portar
 • hur man använder ett trådlöst tangentbord på en vanlig PC
 • felsökning av en bärbar dator med blank skärm på starta upp
 • hur du formaterar din laptop
 • Hur öppnar jag vid min Dell Dimension dator?
 • DIY antistatiska armband för hemdator reparation
 • hur man startar upp en IBM-dator från hårddisken
 • Mer information om Compaq DESKPRO datorer