Dator > hur man ansluter en ny datorskärm

 • hur man ansluter en ny datorskärm


 • Att köpa en ny datorskärm är spännande och ger ett helt nytt utseende till din dator. När du får övervaka hemmet, måste du ansluta den till datorn. Detta kan tyckas enkelt, men ibland kan du stöta på problem. Det finns mycket större chans att utföra de installeras på rätt sätt om du bara använder kabeln som kommer med din skärm istället för att köpa en kabel separat. Om du följer några enkla steg, kommer din nya bildskärm vara uppe och igång på nolltid

  Du behöver:. .
  Skruvdragare

  Ansluta med en VGA-kabel


  1.
  Ta bort video graphics array (VGA) kabel som följde med din nya bildskärm. Denna kabel bör ha en D-formad kontakt i varje ände, en som ansluter till bildskärmen och annan som ansluter till din dator. Båda ändar är samma så det spelar ingen roll som går in i datorn och som går in i monitorn.
  2.
  Anslut ena änden av VGA-kabeln på baksidan av din nya bildskärm att se till att "D"-form på kontakten matchar "D" form av hamnen. Du bör se den största hamnen för kontakten och två mindre hål på varje sida av hamnen. De mindre hålen är för de två skruvarna på vardera sidan av kontakten.
  3.
  Fäst kontakten till monitorn med en skruvmejsel genom att dra åt de två skruvarna i sina matchande hål.

  4.
  Anslut den andra änden av VGA-kabeln till datorn och se till att "D" formen på kontakten matchar "D" form av hamnen. T ex bildskärm, på baksidan av din dator bör du se den största hamnen för kontakten och två mindre hål på varje sida av hamnen för skruvarna.
  5.
  Fäst kontakten till datorn med en skruvmejsel genom att dra åt de två skruvarna i sina matchande hål. Du har lyckats ansluta din nya dator bildskärm med en VGA-kabel.

  Anslutning med en DVI-kabel


  1.
  Ta Digital Video Interface (DVI) kabel som kom med din nya bildskärm. Denna kabel kommer att vara en av tre typer av DVI-kabel: DVI-D, DVI-A eller DVI-I. DVI-D-kablar används för att ansluta digitala apparater till ett grafikkort. DVI-A kablar används för att ansluta analoga komponenter till ett grafikkort. DVI-kablar jag används för att ansluta både digitala och analoga komponenter till ett grafikkort.
  2.
  Anslut ena änden av DVI-kabeln på baksidan av din nya bildskärm, se till att stiften är uppradade så att den passar in i porten. Du bör se den största hamnen för kontakten och två mindre öppningar på varje sida av porten. De mindre hålen är för de två skruvarna på vardera sidan av kontakten.
  3.
  Fäst kontakten till monitorn med en skruvmejsel genom att dra åt de två skruvarna i sina matchande hål.
  4.
  Anslut den andra änden av DVI-kabeln till datorn och se till att stiften är uppradade så att den passar i porten. T ex bildskärm, på baksidan av din dator bör du se den största hamnen för kontakten och två mindre hål på varje sida av hamnen för skruvarna.
  5.
  Fäst kontakten till datorn med skruvmejsel genom att dra åt de två skruvarna i sina matchande hål. Du har lyckats ansluta din nya dator bildskärm med en DVI-kabel.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur man laddar ner till USB-minnen i Windows XP

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar Cisco 2503
 • hur kan jag dölja min IP-adress gratis?
 • Mac dataåterställning
 • hur man tar betalt en Dell batteri latitud laptop
 • hur man installerar Win98 pc RAM på en XP PC
 • Radio Shack lödstation tips
 • Hur man laddar ner på en LaserJet 1100 skrivare
 • Hur man använder en Wacom Graphire 4 penna på en Tablet PC
 • hur man använder trådlösa dongle
 • hur man byter en Dell Inspiron 9300 laptop hårddisk