Dator > Vilka funktioner ska en person titta efter när man köper en bärbar dator?

 • Vilka funktioner ska en person titta efter när man köper en bärbar dator?


 • Köpa en dator kan bli en långsiktig investering och, med alla alternativ i dagens marknad kan det vara en svår uppgift. Det finns många typer och märken av bärbara datorer finns tillgängliga, alla med olika egenskaper. När du väljer en bärbar dator är det viktigt att veta vilka behov du har, och att vara medveten om vilka funktioner hjälper dig att fylla dessa behov.

  Lagring

  Lagring är den mängd information som kan placeras på hårddisken enheten. Office-dokument och e-post tar upp väldigt lite lagring, spel, musik och filmer tar upp en hel del. För affärsresenärer bärbara datorer, kommer även små mängder av lagring (enligt nuvarande standard) är mer än tillräcklig, men multimedia producenter och spelare kan dra nytta av större mängder.

  Memory

  Minne avgör hur många samtidiga program du kan köra utan slwoing av datorn. Återigen, för företag bärbara datorer, en som användaren använder sig av kontor produktivitet programvara, Internet och e-post, stora mängder minne krävs inte. Spel kräver stora mängder minne, liksom produktiviteten programvara som den som används för kodning /avkodning videoklipp. Ditt val av operativsystem kan påverka ditt minne. Windows 7 och Vista tar en stor mängd minne. För dessa system, bör du försöka att ha 2 GB minne. För Mac OS, och de flesta Linux-distributioner, skulle 1 GB räcka, beroende på applikation.

  CPU

  Hastigheten på din CPU styr antalet samtidiga operationer datorn kan slutföra. Varje ansökan kommer att begära ett visst antal operationer per sekund, så det är en kombination av minne och processorkraft som påverkar din dators hastighet. Kodning av video, modellering och arbetar med avancerad grafik tar mycket CPU-kraft, eftersom dessa tillämpningar utföra många, många operationer. Gaming kräver också en bra processor. Produktiviteten programvara är inte processorkraft.

  GPU

  GPU, eller grafikkort, påverkar datorns förmåga att göra information på skärmen. Grafikprocessorer kräver minne. De flesta bärbara datorer har grafikprocessorer som använder systemets minne, men några har egna minne. GPU är viktig för spel, men inte så mycket annat. En low-end GPU uppfyller behoven för de flesta användare.

  optisk enhet

  Alla bärbara datorer levereras med en DVD brännare /läsare av något slag, men det finns några typer som finns. Om du planerar att titta på Blu-ray-filmer på din bärbara dator, se till att den har en Blu-Ray kompatibel enhet. Du kan också få en Blu-Ray brännare, eller en dual-layer brännare, om du planerar att spara filmer eller stora mängder data på skivorna.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man byter ett skannat dokument till jpeg-format

Relaterade artiklar


 • hur du lägger upp min DVD-cam DVD-skivor i min dator
 • hur man använder bläckstråleskrivare etiketter i en laserskrivare
 • kan en Dell laptop disk användas på en annan dator?
 • hur man öppnar en satellit Toshiba laptop A45-S130
 • Skillnaden mellan CD-etiketter & DVD-etiketter
 • hur man sätter sparad dokument upp på en dator
 • hur man startar en Sony skrivbord
 • hur man byter en hårddisk på en Dell Inspiron
 • hur ändrar BIOS att starta från en CD på Linux Ubuntu
 • hur man installerar HP Deskjet 2345 programvara från Internet