Dator > Vilka är skillnaderna mellan IDE & SATA II?

 • Vilka är skillnaderna mellan IDE & SATA II?


 • IDE och SATA II är olika typer av anslutningar som datorer använder för att kommunicera med diskenheter och hårddiskar. Medan både utföra samma uppgift, är SATA II den nyare versionen av de två och anses vara en förbättring på IDE-teknologi. Datorer stöder ofta både IDE och SATA II-anslutningar. Nyare enheter använder SATA II medan IDE är utfasning.

  Anslutningstyp och kabelarea

  IDE och SATA II använda olika typer av anslutningar. IDE använder en längre, platt, 40-pin kontakten medan SATA II använder en liten sju stift. IDE-kablar är bredare, ca 18 inches som längst, och kan ha kopplingar till två enheter. SATA II-kablarna är tunnare, kan vara upp till 3 meter lång, och ansluta till en enda enhet. SATA är tunnare kabel storlek gör det enklare att navigera i en dators fall och även bidrar till att förbättra luftflödet inuti datorn. Medan IDE-kablar kan anslutas till två enheter samtidigt måste enheterna vara på vissa platser i datorn för att matcha upp med kontakterna. Enheter inuti en dator kan behöva flyttas runt för att passa på samma IDE-kabel.

  Speed

  IDE och SATA II fungerar i olika hastigheter. IDE-anslutningar verkar på flera hastigheter, den snabbaste använder ett protokoll som heter Ultra-ATA/133 och överföra data med 133 megabit per sekund. SATA II anslutningar kan överföra data dubbelt så snabbt som IDE med hastigheter på 300 Mbps. Dessutom IDE-enheter på samma kabel måste dela överföringshastigheten, medan SATA II-enheter fungerar individuellt.

  Tröjor

  IDE-enheter använder ett elektroniskt gränssnitt kallas för en jumper för att ange om en ansluten enhet är slav eller befälhavare på en anslutning. Eftersom IDE-kablar kan ansluta till två enheter måste datorn att skilja mellan de två enheterna genom att en enhet som slav och en som master. Enheterna ställs in som slav och master genom en elektronisk koppling på varje enhet. Placeringen av bygeln på varje enhet utser om det är slav eller master. Eftersom SATA II-enheter fungerar på enskilda kablar, använder tekniken inte byglar att skilja mellan enheter.

  Strömanslutning

  IDE och SATA II-enheter använder olika typer av makt anslutningar. IDE makt conection är tjockare och använder en fyra-pin Molex-anslutning, medan SATA II nätanslutningen är tunnare och har 15 mindre stift i kontakt. IDE och SATA II-kontakten laddar du är ungefär samma bredd.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man troubleshooot en Microsoft trådlös mus

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort målet och uppgradera RAM Toshiba Tecra M3 notebook
 • hur man gör en trådlös internet-antenn
 • hur du formaterar en digitial foto nyckelring
 • guide för en HP laptop tangentbord
 • hur man byter en stationär minne
 • hur man gör en CD skrivbar
 • hur man kan spara information på en hårddisk när datorn dör?
 • hur man konfigurerar ett kontor sökning SharePoint Server att genomsöka
 • hur du ställer in en skrivare på en Vista-nätverk
 • ATT dsl ultra hårdvarukrav