Dator > Universal Serial Bus USB fördelar

 • Universal Serial Bus USB fördelar


 • Universal Serial Bus (USB) är standard på de flesta datorer byggs idag. . USB-portar används för en mängd enheter som hårddiskar, skrivare och tangentbord. USB har blivit så allmänt förekommande att det finns inte bara på datorer, men även på enheter så olika som spelkonsoler och mobiltelefoner. USB-porten har vuxit kraftigt i popularitet sedan den introducerades på 1990-talet eftersom det ger flera fördelar jämfört med andra typer av kringutrustning anslutningar.

  hanterbar storlek

  En USB-port är mycket mindre än många andra typer av perifer hamnar som parallella och externa SCSI-portar. Till exempel är en parallell anslutning för en skrivare mer än en tum bred och använder ett komplicerat system av tumskruvar för att låsa den tunga kontakten på baksidan av datorn. Flera USB-portar kan passa in lika mycket utrymme som krävs av en parallellport. På grund av detta lilla storlek, datorer har ofta många USB-portar, medan datorer som har gjorts före tillkomsten av USB hade ofta bara några kringutrustning.

  Utbyggbarhet

  Mest kringutrustning portar är utformade för att samverka med en enhet i taget. Detta är inte fallet med USB. Om du kör ut över tillgängliga portar, kan du köpa bara en USB-hubb, som konverterar en port till flera. Förmåga USB för att utöka för framtida produkter är i princip obegränsad.

  Speed

  USB är extremt snabb. USB 2. 0-portar kan överföra data med upp till 60 MB /sekund, och USB 3. 0-portar öka den högsta tillåtna hastigheten till 500 MB /sekund. Äldre kringutrustning såsom serieportar enbart kan uppnå en bråkdel av USB kan. Även om det finns nyare kringutrustning-t. ex. FireWire-som kan konkurrera med USB i fråga om snabbhet, FireWire-enheter är svårare att hitta än USB-enheter, och många datorer inte har FireWire-portar

  användarvänlighet.

  Det var en gång en tid då frågan: "Har jag rätt port för detta?" behövde du tänker på varje gång du köpte ett tillägg för din dator. Joysticks krävs spel portar, modem krävs seriella portar, skrivare krävs parallella portar, pekdon krävs seriella portar-men inte du redan ansluter ett modem till den porten? USB-portar bort gissningar från datorn tillägg. Om du vill köpa en anordning för din dator, kan du utgå ifrån säkert att du har rätt port finns för det, eftersom majoriteten av datorn tillägg och kringutrustning är nu USB.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:diy laptop skärm scratch reparation

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en pipa på min HP dv4000 laptop
 • hur man rengör en HP laptop dv5020us
 • Mer information om Compaq DESKPRO datorer
 • hur du tar bort en CD / DVD-enhet från en bärbar dator
 • hur du installerar HP LaserJet IIP kortets minne
 • hur man använder ett 2GB enhet Lexar flash
 • hur man öppnar en Dell Inspiron 1501 skal
 • hur man byter kassetten i en Epson färgskrivare
 • hur du ställer skanningsupplösningen på en Dell 926 skrivare
 • Vilka är de tre filsystem för diskpartitioner?