Dator > hur man reparera en bildskärm

 • hur man reparera en bildskärm


 • När bildskärmen inte fungerar som det ska, är det bäst att försöka fixa några av dess aspekter innan du tar den till en professionell för att reparera. Annars kanske du måste betala för något du kunde ha gjort själv utan att behöva mycket tidigare erfarenhet av att fastställa en sådan utrustning. Om du inte vet vilken typ av spänning ditt uttag använder, men ska du gå förbi några av de steg som omfattar spänningsväljaren på din skärm

  Du behöver:.
  Extra test övervaka


  1.
  Kontrollera att du aktiverat korrekt på datorn som du har skärmen ansluten till. Kanske du inte trycker på knappen ordentligt sista gången du försökt eller kanske datorn har ett problem i sig.
  2.
  Kontrollera anslutningen från skärmen till datorn. Din VGA-kabel bör placeras ordentligt så att dess kontakt omfamnar uttaget helt och jämnt.
  3.
  Kontrollera att stiften på bildskärmen kabelkontakten att se om någon av dem inte stå rakt upp. Om en av dem har böjts, omsorgsfullt ta en liten metallföremål för att skjuta den med rak rygg.
  4.
  Kontrollera att ljusstyrkan på skärmen inte har ställts in på lägsta eller högsta. Gör samma sak för kontrast på bildskärmen. Vanligtvis dessa två inställningar kommer som små rattarna under displayen eller som en del av din meny. Tryck på knappen "Meny" och navigera den för att hitta dessa inställningar om du inte hittar dessa två rattar på undersidan av skärmen.
  5.
  Använd en annan bildskärm för att kontrollera datorns uppdateringsfrekvens. I Windows XP och nedan, sänka uppdateringsfrekvensen på din dator genom att högerklicka på en tom plats på skrivbordet, klicka på "Egenskaper" gå till fliken "Inställningar", klicka på "Avancerade inställningar" och klicka på "Monitor" fliken. Lägre uppdateringsfrekvensen till 60 Hz, tryck på "OK", ställ in upplösningen på fönstret du kommer tillbaka till på 640x480 och tryck "OK" igen. I Windows och Vista ovan, högerklicka på skrivbordet och klicka på "Anpassa" och klicka på "Visa inställningar" för att sänka upplösningen. På samma fönster, gå till "Avancerade inställningar" och klicka på fliken "Bildskärm" för att ändra övervaka uppdateringsfrekvens, precis som i tidigare versioner av Windows. Prova bildskärm som du försöker reparera igen. Om det nu fungerar, har du förmodligen använt en upplösning och uppdateringsfrekvens ut på bildskärmen tillämpningsområde.
  6.
  Kontrollera spänningsväljaren och flytta den till rätt spänning för din försäljningsställen. I USA, till exempel, uttag använder 110-120 volt och 220-240 volt i Europa.

  Tips och varningar


 • Om du fortfarande inte lyckas göra din bildskärm arbete, ta den till en professionell för att fixa det. Försök inte några andra metoder själv än de som nämns. Du kan sätta dig själv i fara om du prova något som innebär att bildskärmens insida.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man gör en dator nätaggregat säker

Relaterade artiklar


 • hur man rengör skrivhuvuden på en HP 8600 skrivare
 • Felsökning NEC bärbara datorer
 • hur man gör en egen pc fall
 • högtalarna fungerar inte
 • Document Imaging hårdvara
 • hur du ställer in en SATA RAID-enhet på en intel moderkort
 • Hur konvertera diabilder eller negativ och bilder till digitala bilder
 • hur man bränner en DVD med film på en mac
 • hur man fyller en Epson t044420 patron
 • hur man håller en Epson R320 utskrifter med låg bläck påminnelse