Dator > hur man öppnar en satellit Toshiba laptop A45-S130

 • hur man öppnar en satellit Toshiba laptop A45-S130


 • Bärbara datorer ger flera bekvämligheter över stationära datorer, till exempel storlek och portabilitet. Dessa bekvämligheter har sitt pris, men eftersom bärbara datorer är ofta mycket svårare att demontera för reparationer och uppgraderingar. Ägare av A45-S130 laptop från Toshiba kan spara tid och pengar genom att lära dig ordentligt för att öppna upp och plocka isär sin laptop. Att förstå hur man öppnar din bärbara dator kan du byta ut delar från tangentbordet till RAM, och även moderkortet vid behov. Alla Toshibas bärbara datorer A45 isär på samma sätt.

  Du behöver:
  elektrostatisk urladdning rem
  . Flathead och Phillips-head skruvdragare.


  1.
  Fäst en elektrostatisk urladdning bandet på handleden och anslut den andra änden till något av metall. Detta kommer att förhindra statisk elektricitet från att skada din Toshiba A45.
  2.
  Vänd på Toshiba laptop över och placera den vänd nedåt på ett bord. Ta bort batteriet innan du gör något annat. På A45 bärbara datorer är batteriet ligger på framsidan av den bärbara datorn. Skjut låsspaken i olåst läge och skjut ut batteriet ur den bärbara datorn.
  3.
  Ta bort hårddisken. Hårddisken ligger intill batteriet. Ta bort de två skruvarna som håller ner locket och skjut luckan. Ta bort den enda skruv som håller hårddisken till facket. Koppla loss hårddisken och skjut ut den ur facket.
  4.
  Ta bort kylflänsen täcker. Det finns två kylfläns täcker bakåt den bärbara datorn. En är centrerad på baksidan av den bärbara datorn och den andra ligger på höger sida, strax ovanför batteriet. Ta bort skruvarna som håller varje täcka ned och ta bort höljet.
  5.
  Ta bort CPU kylflänsen. Ta bort den högra kylfläns täcka avslöjar CPU kylflänsen. Skruva loss de tre skruvar som håller ner den och ta bort den.
  6.
  Ta bort den optiska enheten. Den optiska enheten är placerad på vänster sida av den bärbara datorn. Ta bort de två skruvarna som håller den på plats och dra ut den ur den bärbara datorn.
  7.
  Avskaffa de återstående skruvarna på undersidan av den bärbara datorn. På denna punkt finns det fortfarande 23 skruvarna som håller den bärbara datorn tillsammans. Ta bort alla av dem.
  8.
  Vänd datorn rätt igen och ta bort tangentbordet säkra remsan. Tangentbordet säkra remsan ligger på toppen av A45 tangentbord. Skjut ett vasst föremål som en platt skruvmejsel under den högra sidan av remsan. Långsamt och försiktigt lyfta upp det tills det hoppar ut.
  9.
  Ta bort tangentbordet. Ta bort de tre skruvarna som håller tangentbordet på plats. Ta också bort tangentbordet lås, som ligger i mitten av tangentbordet. Vänd på tangentbordet och försiktigt lägg det på Handlovsstödets av din bärbara dator. Avlägsna metallplattan som täcker tangentbordet kontakten genom att ta bort den enda skruv som håller den på plats. Koppla ur tangentbordet och ta bort den.
  10.
  Koppla övriga enheter. Avlägsna metallplattan över det trådlösa nätverkskortet och koppla ur och ta bort kortet. Koppla om högtalarkablarna ligger nära toppen av moderkortet. Koppla ur alla andra kablar som är anslutna till moderkortet.
  11.
  Ta bort den optiska enheten styrelsen kontroll, som ligger på toppen av den bärbara datorn, från den bärbara datorn bas. Ta bort de två skruvarna som håller styrelsen till basen. Vänd brädan över och koppla loss kabeln.
  12.
  Ta bort pinnar RAM beläget i centrum av moderkortet.
  13.
  Koppla den bärbara datorn bildskärmskabeln. Kabeln är placerad under den optiska enheten styrkortet. Den ansluter LCD displayen på din A45 till moderkortet.
  14.
  Isär den bärbara datorn bas. Ta bort de fyra skruvarna som håller locket på den bärbara datorn till basen på den bärbara datorn. Skruvarna är klart framgår under tangentbordet. Ta bort locket från basen. Du har nu full tillgång till moderkortet i din Toshiba A45 laptop.

  Tips och varningar


 • plocka isär A45 på ett stort bord där du kan hålla reda på alla av de olika skruvar och delar.
 • Glöm inte elektricitet bandet. Statisk elektricitet kan kortsluta moderkortet eller minnet permanent skada din bärbara dator.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man rengör rostig kretskort

Relaterade artiklar


 • hur man rengör fläktar i en Dell Dimension 5100
 • hur du tar bort en HP Personal Media Drive
 • canon MP470 bläckpatron refill instruktioner
 • hur man installerar ett trådlöst kort i en dator
 • hur man kan få BIOS på en Compaq Armada 4220t
 • hur man installerar en 312 diskettenhet på Windows XP
 • hur du installerar HP LaserJet IIP kortets minne
 • hur du ställer in ett modem för att ansluta vid vissa varvtal
 • Schlage länk specifikationer
 • hur man rengör svarta patroner