Dator > hur man fixar en laptop cykliska redundanskontrollen

 • hur man fixar en laptop cykliska redundanskontrollen


 • En cyklisk redundanskontrollen på en bärbar dator har mer att göra med en CD eller DVD och skivenheten än med datordrift. Cykliska redundanskontrollen är ett fel än vad som kan inträffa oavsett operativsystem eller stil som används av datorn. Cykliska redundanskontrollen är en funktion som verifierar integriteten hos de data. Detta är ett fel ofta när de försöker spela en CD eller DVD kopierat från en annan källa. Gå igenom några möjliga orsaker kan leda till att fixa problemet på din bärbara dator

  Du behöver:.
  Bomullstyg.
  Tvättsprit.
  Andra CD /DVD med en annan film eller ett program.
  Andra CD /DVD-enhet eller dvd-spelare.


  1.
  Öppna dörren för CD /DVD-enheten genom att trycka på knappen "Öppna" nära enheten. Ta ut skivan från den bärbara datorn.
  2.
  Placera ett bomullstyg nära mitten av skivan. Torka utåt, mot slutet av skivan. Målet är att torka mot strömmen på skivan.
  3.
  Vrid skivan ett kvarts varv och upprepa processen. Fortsätt tills du har utplånats alla delar av skivan.
  4.
  Sätt i skivan i CD /DVD-enheten och försök att spela den. Om du får felet igen, dra tillbaka skivan ur spelaren.
  5.
  Applicera flera droppar gnugga alkohol till duken och rengör en andra gång använda samma förfarande. Håll trasan lätt fuktad med varje torkas. Lägg till mer alkohol vid behov.
  6.
  Sätt i skivan i CD /DVD-enheten och försöker spela det igen.
  7.
  Lägg en annan skiva i CD /DVD-enheten och försök spela den om rengöring ytan på den felaktiga skivan fungerar inte. En spelbar andra skivan visar skivenheten förmodligen fungerar korrekt. Om den andra skivan inte spela, det finns ett problem med CD /DVD-enheten på din bärbara dator. Den bärbara datorn behöver service.
  8.
  Sätt i skivan i en annan spelare. Detta kan innebära att flytta till en annan dator eller med en andra CD-enhet på den bärbara datorn. Om uppgifterna på skivan är en film, prova en DVD-spelare. Om skivan spelar i en annan enhet, indikerar detta ett problem med skivenheten på den bärbara datorn. Om enheten spelade en annan skiva, kan problemet vara en inställning av något slag eller hastigheten på spelaren. Du kommer inte att kunna spela denna skiva i den ursprungliga CD /DVD-spelare, så använd en annan enhet eller spelare.
  9.
  Kontakta tillverkaren av det ursprungliga programmet bränns på skivan och fråga om att göra en säkerhetskopia. Vissa företag tillåter inte kopiering av deras program av någon anledning.

  Tips och varningar


 • I framtiden kontrollera med programmet upphovsmannen innan du bränner en skiva för att se säkerhetskopior eller kopior är tillåtna. Vissa företag tillåter en backup och kan kanske berätta den bästa metoden.
 • Om du inte lyckats lösa den cykliska fel redundanskontrollen, är den troliga orsaken till problemet skivan kryptering. Detta innebär att det ursprungliga programmet inte tillåter kopior. Sprickbildning eller hacking genom felet kan vara ett upphovsrättsbrott och mot lagen.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur berätta om ett moderkort är ett ATX

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en media server dator
 • hur man bygger en pc styrelse
 • hur man ansluter en bärbar dator till en stereo mottagare
 • Radeon 9600 vs 9800
 • hur du ställer in en skrivare på en Vista-nätverk
 • hur man byter ett färghjul i en hp vp6310
 • färgade, icke-scannable bläcktyper
 • hur du tar bort det gäller en Maxtor 3200-enhet
 • hur man fyller en HP c3150 kassett färgbläck
 • hur man installerar ett trådlöst kort i en dator