Dator > hur man bygger en billig och enkel pc

 • hur man bygger en billig och enkel pc


 • Bygga din egen dator har alltid varit ett sätt att få absolut kontroll över de komponenter och funktionerna hos din datasystem. Genom att välja varje enskild komponent kan du skapa ett system utan flaskhalsar, vilket ger prestanda som du letar efter. Medan de flesta bygger Målet mot särskilda behov, till exempel skrivbordet grafik användning eller spel, bygger många är inriktade mot att skapa en billig och enkel att montera PC kan ett brett spektrum av användningsområden

  Du behöver:.
  Antistatiskt rem.
  PC Miditower fall, ATX formfaktor.
  Phillips skruvmejsel.
  PC 700W nätaggregat.
  PC skruvarna.
  Antistatisk matta.
  LGA 1156 kompatibel multi-core processor m /fläkt.
  LGA 1156 MicroATX moderkort.
  2, 2 Gigabyte 240 pin DDR3-1600 SDRAM chips.
  250 GB SATA-hårddisk.
  SATA datakablar.
  SATA DVD-brännare.


  1.
  Fäst ett antistatiskt armband på handleden och klippet slutet av bandet till en metallyta för att förhindra skadliga statisk elektricitet från din kropp under installationsprocessen.
  2.
  Ta bort Miditower fall täcka genom att ta bort skruvarna som håller fast locket till fallet med en Phillips skruvmejsel. Halka av motorkåpan och öppna datorlådan för att komma åt insidan av huset.
  3.
  Ta bort den tunna metall I /O-solskärm som täcker hålet i baksidan av fall där moderkortet jag /O-portar förlänga. Ta bort det översta 5 1 /4 tums enhetsfack skydd i fronten av lådan. Placera I /O-sköld från moderkortet in i utrymmet som skapas genom att ta bort ärendet I /O-sköld. Rikta den lilla avsatsen runt skölden med hålet från insidan av fallet. Tryck kanten genom hålet tills hylsan klickar på plats.
  4.
  Montera nätaggregatet i datorn fallet. Placera strömmen på den lilla kanten på insidan av målet mot strömmen ventilation hål i baksidan av målet. Rikta in de fyra monteringshålen i fallet med de fyra skruvhålen i strömförsörjningen. Säkra strömförsörjningen på plats med skruvarna.
  5.
  Placera moderkortet på en plan yta ovanpå en antistatisk matta.
  6.
  Installera CPU till moderkortet genom att dra spaken bredvid uppåt CPU-sockeln, låsa upp uttaget. Ta bort det skyddande CPU-sockeln täcker. Rotera CPU så att pilarna på både CPU och CPU socket justera. Placera processorn i sockeln och dra i spaken stängd för att säkra CPU på plats.
  7.
  Ta bort papperet plåstret som omfattar termisk pasta under CPU kylfläns och fläkt. Placera kylfläns och fläkt över processorn med de fyra fästelementet tjänster i linje med monteringshålen på moderkortet runt CPU-sockeln. Tryck fästanordningen mössor ner till tryck stiften av fläkten genom moderkortet. Vrid fästen 90-grader medurs för att låsa fläkten och kylflänsen combo på plats. Anslut 4-pin sladden från fläkten i CPU-fläkt uttaget på moderkortet.
  8.
  Passa in en av chips SDRAM-minne med RAM-kortplatsen märkt "Bank 1" på moderkortet. Tryck chipet på plats tills flikarna på sidan av spåret låset i spåren på övre sidorna av chip. Montera den andra marker i RAM slot märkt "Bank 3".
  9.
  Montera moderkortet i datorlådan. Rikta in hålen på undersidan av moderkortet med hålen på montering facket i datorlådan. I /O-komponenter på baksidan av moderkortet, inbegripet ljud-uttag och video ut kontakten bör anpassas till den installerade I /O-sköld. Skruva fast moderkortet på plats med skruvar datorlådan.
  Tio.
  Skjut hårddisk till den interna hårddisken rack i datorns framsida fallet med hårddisk datakontakter mot baksidan av målet. Rikta in hålen på den sida av enheten med rack hålen och skruva enheten på plats. Skjut DVD-ROM-enhet i det öppna enhetsfacket i toppen av chassit, med datakontakter bakåt och hålen anpassas så att framsidan av enheten är i jämnhöjd med främre delen av ärendet. Skruva fast enheten med skruvar.
  11.
  Anslut kablar i datorn. Kör kontakten moderkortet ström från strömförsörjningen till utrymmet som anges på moderkortet, trycka hårt i uttaget för att göra anslutningen. Anslut en SATA-sladd strömkontakten från strömförsörjningen till både DVD-ROM-enheten och hårddisken. Anslut en SATA-data sladden i SATA-portar på moderkortet och koppla en sladd vardera till hårddisk och DVD-ROM-enheten.
  12.
  Anslut ström-och reset sladdar från PC ärendet till utrymmen som anges på moderkortet, tillsammans med alla LCD kablar indikatorn från datorlådan.
  13.
  Stäng luckan PC fallet säkra den på plats med skruvarna att slutföra PC bygga.

  tips och varningar


 • Under 2010 kommer en dator byggd för att dessa specifikationer kostar mellan $ 350 till $ 500. Kringutrustning som skärm, skrivare och högtalare kommer att driva kostnaderna högre.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar DDR2 RAM i en Toshiba Satellite A135 s7403 laptop

Relaterade artiklar


 • hur du gör din egen laptop klistermärke
 • hur man bygger en cd-spelare med hjälp av en gammal CD-ROM Drive & nätaggregat
 • dator koaxialkabel krav
 • hur du ställer in Outlook e-post med Telus
 • Hur berätta om ett moderkort är ett ATX
 • hur man sätter på Kensington laptop till en bärbar dator
 • hur man byter ett moderkort för hp av2000
 • hur man installerar en HP PSC allt-i-ett-skrivare
 • hur du lägger till minne till en laptop
 • hur man byter en Intel 6600 cpu fläkt