Dator > hur man bränner en dvd med en dator

 • hur man bränner en dvd med en dator


 • Putting hem filmer och kreativa video på en DVD kan du titta på dem på någon fristående DVD-spelare. Du kan bränna en egen DVD på en dator med mycket liten ansträngning, förutsatt att datorn har en DVD-brännare inbyggd i den eller fäst vid den. Du behöver också en DVD-bränningsprogram, av vilka det finns ett antal tillgängliga utan kostnad. De flesta kommer att arbeta på ett intuitivt sätt som alla kan behärska utan behov av en handbok

  Du behöver:.
  Tom inspelningsbar DVD
  . DVD-brännare.


  1.
  Ladda ner en DVD-bränningsprogram till datorns skrivbord till exempel, den fria BURN programmet för en Mac eller den fria ImgBurn program för en PC . Dubbelklicka på filen när den har laddats ned. Följ menykommandon för att installera programmet på datorns skrivbord. Starta en PC när installationen är klar.
  2.
  Dubbelklicka på DVD-brännarprogram att starta den. Klicka på "Add File" eller "Lägg till" knappen i toppen av DVD-bränningsprogram huvudskärm. Navigera till den videofil som ska brännas till en DVD i fönstret som visas. Klicka en gång på videofilen med musen. Klicka på "Öppna"-knappen på fönstret.
  3.
  Klicka på "Ja" om ett popup-fönster visas där att konvertera videofilen omedelbart in i DVD-kompatibla video filformat. Vänta mellan 10 minuter till två timmar, beroende på storlek på videofilen för videofilen som ska konverteras till DVD-kompatibelt format.
  4.
  Välj "DVD -Video "eller" DVD "från" Format "i rullgardinsmenyn på DVD-bränningsprogram huvudskärm. Namnge "DVD" i den tomma texten kolumnen bredvid "Name"-fliken eller ikonen av en DVD.
  5.
  Klicka på knappen "Alternativ" på DVD-bränningsprogram huvudskärm för att gå till en ny skärm. Markera kryssrutan "Spela en gång in" eller "Spela omedelbart" kryssrutan. Välj "4X" från "DVD-hastighet" i rullgardinsmenyn. Klicka på "Apply" knappen längst ner på skärmen. Klicka på "OK" längst ned på skärmen för att avsluta skärmen.
  6.
  Tryck på "Mata ut" knappen på tangentbordet eller "Mata ut"-knappen på framsidan av DVD-enheten. Vänta tills skivfacket matas ut. Placera en tom inspelningsbar DVD i skivfacket. Tryck på "Mata ut" knappen eller "Mata ut" knappen igen för att stänga skivsläden.
  7.
  Klicka på "Start" eller "Bränn"-knappen på DVD-bränning programmets viktigaste skärmen. Vänta allt från 20 minuter till fyra timmar, beroende på storlek på videofilen för videofilen som ska brännas på den tomma inspelningsbara DVD.
  8.
  Avsluta DVD-bränning programmet efter en bekräftelse fönster har dykt upp som visar att förbränningen sker eller en förloppsindikator som dokumenterar hur mycket tid för bränning har försvunnit. Tryck på "Mata ut" knappen eller "Mata ut" knappen för att öppna skivfacket. Ta bort DVD. Tryck på "Mata ut" knappen eller "Mata ut" knappen igen för att stänga skivsläden.

  Tips och varningar


 • Blås bort skivfacket och DVD-skiva med tryckluft för att avlägsna damm och lös smuts.
 • inte köpa billiga tom inspelningsbar DVD-skivor eftersom de är mer sannolikt att misslyckas på grund av sämre material.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man fyller en HP 94 bläckstråleskrivare

Relaterade artiklar


 • hur man installerar RAM i en eMachines t5224
 • hur man installerar systemet minne i en Dell e521
 • hur du hittar den usb versionen på min dator?
 • det bästa sättet att klara en bärbar dator innan det återsänds till en arbetsgivare
 • hur radera hårddisken magneter
 • hur man installerar ett moderkort på en Intel d915 förare
 • Hur kan en konsument köpa en Apple-dator?
 • Definitionen av en whiteboard
 • hur man uppgraderar RAM på en gateway ml6232
 • Vilka är de tre filsystem för diskpartitioner?