Dator > användning av optiska skannrar

 • användning av optiska skannrar


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Liten, platt skruvmejsel.

  Optisk skannrar är apparater som används för att läsa text eller grafik och omvandla dem till ett digitalt format som kan bearbetas av datorer. Denna grundläggande funktion av optiska skannrar utnyttjas i olika tillämpningar tillsammans med lämplig programvara för bearbetning av indata.

  Optical Character Recognition

  OCR används för att läsa text från papper som sedan omvandlas till digitala signaler så att det kan behandlas med hjälp av lämplig mjukvara. OCR skannrar konvertera text på papper till en mjuk kopia. Bilderna tolkas, tecken översätts till ASCII-kod och lagras i en fil. Noggrannheten i produktionen beror på texten tydligare, teckensnitt och storlek, och kvaliteten på utskriften. Använda ovanligt typsnitt minskar noggrannheten.

  fel, om sådana, kan korrigeras med hjälp av en stavningskontroll program eller manuell korrekturläsning. Dessa stavningskontroll program är inbyggda i de flesta ordbehandlingsprogram. Ett annat problem med OCRs är att formateringen i den ursprungliga filen inte att kunna behållas i den mjuka kopia.

  Optical Mark Läsare

  Optical Mark läsare är skannrar som används för att läsa märken på fördefinierade områden på en sida. Dessa används ofta för att utvärdera svarsblanketter för flervalsfrågor, ansökningsblanketter, lakan närvaro och undersökningar. Optiska märke läsare arbetar på principen om reflektionsförmåga. En ljusstråle lyste på ett papper och intensiteten hos det reflekterade ljuset mäts. Genom att jämföra mängden ljus som reflekteras från angränsande regioner, är platsen för varumärkena identifieras. De kräver inte komplex programvara till skillnad från OCRs och är därför billigare. OMRs kräver särskilda bläck, papper och läsare input och kan komplicera data om en stor mängd data som skannas.

  Grafisk Scanners

  Grafisk scanning används vid konvertering av bilder från deras fysiska form till digitala bilder. De faktiska detaljerna i bilden som ska skannas är irrelevanta, och kvaliteten på den bearbetade bilden beror på scannern. Processen med att skanna bilder består dela upp bilden i många små prickar som kallas pixlar. Varje pixel innehåller information om området den representerar, och ett större antal pixlar ger bättre bildkvalitet. Grafisk skannrar kan användas för att skanna text filer också, men deras sista mjuka kopior kan inte formateras eller redigeras, till skillnad från i fallet med optisk teckenigenkänning.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man hittar ett grafikkort serienummer

Relaterade artiklar


 • förklara RAM och processor anslutningar
 • hur man återaktivera en USB-port
 • hur du formaterar ett USB-minne från Mac till PC
 • hur man installerar en Belkin Mini trådlös optisk mus
 • Vilka är nackdelarna med en Tablet PC?
 • hur man lägger musik på ett microSD TransFlash kort
 • hur man formaterar om en eMachines T5010 stationär PC
 • hur man rengör en BJ-220e skrivarpatron
 • hur man kan justera en zhone DSL-modem
 • hur du uppdaterar Foxconn bios