Dator > Hur du kopierar en hel hårddisk

 • Hur du kopierar en hel hårddisk


 • Om du någonsin har upplevt en datorkrasch, vet du förmodligen värdet av att säkerhetskopiera data. Windows-datorer har en tendens att krascha då och då på grund av korrupta hårddiskar, virusattacker eller fysiska skador till datorn. Av denna anledning är det viktigt att du säkerhetskopierar viktiga data på datorn så att du inte behöva lida de bittra följderna av en krasch. Eftersom hårddiskarna kan innehålla omfattande data, kopiera allt manuellt är inte en snabb lösning. En bättre plan är att använda sig av ett program.

  Metod 1


  1.
  Ladda ner och installera Makro Reflektera Fri (se Resurser). Det är ett gratis program som skapar en bild av hårddisken på en annan lokal hårddisk, USB-enhet, DVD eller annan dator i nätverket.
  2.
  Starta programmet efter den installeras .
  3.
  Klicka på "Backup" och välj "Backup hela disken. "
  4.
  Välj var du vill kopiera innehållet på hela hårddisken. Du kan välja en USB-hårddisk eller DVD eller en annan dator i nätverket. Makro Reflektera börjar sedan kopiering innehållet på hårddisken. Det kommer att visa dig de framsteg och den tid som återstår. När den är klar, kommer det att ge en logg.

  Metod 2


  1.

  Ladda ner och installera Areca Backup (se Resurser). Det är ett program som används för att säkerhetskopiera och återställa hela hårddiskar, partitioner, USB-nycklar och många fler.
  2.
  Starta programmet efter installationen.
  3.
  Välj "strategi för säkerhetskopiering" wizard från alternativen.

  4.
  Välj källa och destination filer. Markera hela hårddisken som källa och en extern hårddisk eller DVD som destination.
  5.
  Hit "OK" för att kopiera hela hårddisken.

  Metod 3


  1.
  Ladda ner och installera Microsoft Sync Toy (se Resurser). Programmet är särskilt utformad för lagring och säkerhetskopiering data från en hårddisk till en annan minnesenhet.
  2.
  Anslut den externa hårddisken /DVD /USB flash-enhet (var du vill flytta data) till din dator. Gå till "Den här datorn" och kontrollera om ett externt media visar. Observera även enhetsbeteckning. Detta enhetsbokstav kommer att användas samtidigt välja destination köra för kopierade data.
  3.
  Starta Sync Toy.
  4.
  Klicka på " Skapa ny mapp par. " Klicka på "Bläddra" under "rätt mapp" och välj extern enhet som du kopierar data. På samma sätt väljer du den enhet från vilken du kopierar data genom att klicka på "Bläddra" under "vänstern mapp. "Klicka på" OK "och välj" Nästa ".
  5.
  Välj" Echo "från alternativ för säkerhetskopiering. Det här alternativet kommer att kopiera alla data från" vänstern mapp "på" rätt Mapp. "Klicka på" Finish "när den är klar att kopiera data.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man fixar repor på en dator cd

Relaterade artiklar


 • hur du installerar minne från en bärbar dator till en stationär PC
 • hur man byter hk K550 skrivhuvudena
 • hur man fyller en HP c3150 kassett färgbläck
 • hur man raderar en CD-RW skiva
 • hur man uppgraderar RAM på en gateway ml6232
 • hur man bygger en dator verkstad
 • hur man fyller ersättning bläck i Lexmark X5450 skrivare
 • hur man installerar kreativt ljudenheter
 • hur man kan utvidga din Bluetooth-räckvidd
 • Hur man testar en bärbar dator för barn