Dator > Epson R230 felsökning

 • Epson R230 felsökning


 • En trasig skrivare kan vara en mardröm när du behöver skriva ut en presentation eller uppsats i sista minuten. Förstå några grundläggande åtgärder för felsökning kan hjälpa dig att fixa de vanligaste problemen dig själv och eliminera behovet av en lång telefonsamtal till teknisk support. Ägare av Epson Stylus Photo R230 skrivaren bör lära sig grunderna i Byta bläckpatroner och åtgärda pappersstopp. Prova de här stegen innan det blir på telefonen för att Epson

  Du behöver:.
  Bläckpatroner
  Epson R230 CD-skivan.

  Felsökning


  1.
  kontrollera dina anslutningar. Kontrollera att Epson Stylus Photo R230 är ordentligt ansluten till ett fungerande eluttag. Kontrollera att USB-kabeln som ansluter skrivaren till datorn är ordentligt ansluten och ordentligt ansluten i.
  2.
  Kontrollera installationen. Epson Stylus Photo R230 kommer med sin egen programvara som måste installeras på din dator för att skrivaren ska fungera ordentligt. Kontrollera att du har installerat programvaran på rätt sätt. Avinstallera och installera om programmet. Kontrollera även att din dator uppfyller de lägsta systemkraven för skrivare och programvara. Du måste använda Windows 98 eller högre med minst 256 MB RAM.
  3.
  Kontrollera dina bläckpatroner. Om skrivhuvudet inte är rörliga på rätt sätt, kan dina bläckpatroner inte installerats korrekt. Öppna den övre luckan och ta bort bläckpatronerna. Se till att det inte finns något förpackningsmaterial på kassetten eller i skrivaren. Installera om bläckpatronerna ordentligt och försök skriva ut igen. Se också till att de patroner har tillräckligt med bläck och byt dem vid behov.

  att byta patroner, lyft upp locket och sedan locket. Tryck på fliken på baksidan av patronen och dra upp den och ut ur facket. Sänk den nya kassetten i facket. Kontrollera att den gröna kretskortet är vänd mot framsidan. Tryck ner patronen tills den snäpper på plats.
  4.
  Rengör din R230's skrivhuvudet. Skrivhuvudet på skrivaren kommer ibland bli igensatt eller smutsig. För att rengöra den, slå på skrivaren. Högerklicka på skrivarikonen i aktivitetsfältet. Välj "Head Cleaning". Epson programmet öppnas en guide som leder dig genom processen för att rengöra skrivhuvudet.
  5.
  Prova en annan typ av papper. Använd Epson programvara för att säkerställa att skrivaren är inställd på rätt papperstyp. Fyll på nytt papper och se till att utskriftssidan är vänd uppåt. Justera ingångs-guider för att se till att de är rätt storlek för den nya pappersmaskinen.
  6.
  Bort eventuella papper som fastnat. Se till att det inte finns några sidor har fastnat i skrivaren. Tryck på pappersmatning för att rensa ut papper som fastnat. Öppna den övre luckan och leta efter papper som fastnat. Om du hittar en sylt, ta tillbaka papperen ordentligt på båda sidor, och använd mild, jämnt tryck för att dra den mot dig.
  7.
  Kontakta Epson. Om inget av ovanstående steg arbete, att kontakta Epson Kundtjänst på (800) 922-8911 eller gå www. support. epson. com

  tips och varningar


 • Håll alltid bläckpatroner till hands för att undvika att köra slut på bläck vid olämpliga tidpunkter.
 • Dra inte för hårt när du tar bort papper som fastnat. Du kan skada matningsmekanism.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Logitech G11 tastatur tips

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en mp3 till en cd-spelare
 • ersätter gångjärn på en Mac iBook
 • hur du tar bort en HP bläck
 • Hur fyller jag en bläckpatron från nukote?
 • vad är en D-9 dvd?
 • hur man installerar ett moderkort på en Intel d915 förare
 • hur man rengör en platt skärm dator
 • hur du installerar en ny minneskrets i en bärbar dator
 • kan en Dell laptop disk användas på en annan dator?
 • hur man sätter en knapptryckning på datorn