Dator > skillnaden mellan HDMI och USB-kablar

 • skillnaden mellan HDMI och USB-kablar


 • High Definition Multimedia Interface (HDMI) och Universal Serial Bus (USB)-teknik är både populära för sina respektive användningsområden. USB har blivit de facto standard för datoranslutning medan HDMI-kablar blir snabbt mer populärt som konsumenter köper HD-enheter. Även om dessa anslutningstyper normalt inte överlappar varandra i bruk, kan de kombinera för vissa ändamål

  Historia

  Den första versionen av High. -Definition Multimedia Interface-teknik blev tillgängliga under 2002. HDMI version 1. 0 var den första tekniken för att göra helt digitalt ljud och video. Versioner 1. 1 och 1. 2 blev tillgängliga i maj 2004 och augusti 2005, respektive. HDMI-teknologin uppdaterats till version 1. 3 i juni 2006 och i juni 202C HDMI är version 1. 4. Senare versioner av HDMI har förbättrats överföra data såsom färger, bildstorlek (upplösning) och överföringshastighet. Till exempel kan HDMI 1. 4 överföra ett färgdjup på 48 bitar per pixel och en skärmupplösning på upp till 1920 1200p60 på detta djup.

  USB 1. 0-tekniken har sitt ursprung i 1996. Då var USB-kablar kan överföra data på 1,5 megabyte per. USB 2. 0 uppstod i 2001 med en mer effektiv ränta på 480 megabyte per sekund. Intel släppte specifikationen för den aktuella versionen av denna teknik, USB 3. 0, i augusti 2008. USB 3. 0-tekniken kan hastigheter upp till hastigheten med 5,0 GB per sekund och är mer än 125 gånger snabbare än USB 2. 0 och nästan 3500 gånger snabbare än USB 1. 0.

  Funktion

  Enligt den praktiska Hemmabio Guide webbplats , HDMI-utrustade enheter blev tillgänglig för konsumenterna 2003. HDMI, vilket står för High-Definition Multimedia Interface, är en teknik som sänder okomprimerat ljud och visuella data från en enhet till en annan. Till exempel kan en konsument kontakt hennes Blu-Ray DVD-spelare till henne högupplöst televize via en HDMI-kabel.

  Låter däremot Universal Serial Bus (USB)-teknik vanligen enheter såsom persondatorer och dator hårdvara för att ansluta. Ajay Bhatt hjälpte utvecklat denna teknik under 1990-talet som ett sätt att bekämpa den svåra pluggar på tidigare anslutningar och att minska behovet för användare att installera separata program för all hårdvara.

  Fördelar

  HDMI anslutningar tillåter användare att ansluta HD-enheter som TV, spelkonsoler, mediaspelare (Blu-Ray, DVD) och datorer. HDMI-anslutningar överföra både ljud och visuella data så att konsumenterna inte längre behöva använda flera olika kablar för varje datatyp. Dessutom kan konsumenterna förväntar sig det bästa digitala kvalitet när man använder HDMI teknik, eftersom HDMI-anslutningar inte komprimera och dekomprimera data mellan enheterna.

  John D. Sutter av CNN förklarar hur USB-anslutningar aktiverar datorn och externa enheter tala samma språk. . Utöver detta, säger han "[a] lla USB-kontakter är kompatibla Så om du köper en ny dator, behöver du inte uppgradera alla resten av din utrustning-videokameror, mobiltelefoner och liknande. " Utöver detta kan USB-teknik ansvarar också låg strömförsörjning elektronik, vilket minskar behovet av nätadaptrar.

  Överväganden

  HDMI organisation beskriver den typiska avstånd av HDMI-kablar på 10 meter (30 fot). Enligt organisationen, finns några tillverkare att skapa HDMI-kablar som är längre och fortfarande är effektiva eller använder hårdvara såsom repeatrar och förstärkare att förlänga detta avstånd. Det är dock inte ovanligt att HDMI kvalitet försämras med längre kablar.

  I juni 2010, den nuvarande versionen av USB-tekniken är 3. 0, som har en överföringshastighet på 5,0 gigabyte per sekund. Även om alla USB-portar är kompatibla med alla USB-anslutningar, USB 2. 0 eller 3. 0 inte kommer att kunna prestera sitt full fart med äldre hamnar.

  Missuppfattningar

  Även om vissa enheter kan ha portar för både HDMI och USB-anslutningar, den teknik som vanligtvis inte fungera på samma sätt.

  Konsumenter kan dock ansluta en HDMI-adapter ansluten till sin dators USB-port för att överföra ljud och video, till exempel en film eller tv-show, deras tv. Detta lägger till HDMI-kompatibilitet till datorer som inte kan sända HDMI data, till exempel äldre datorer.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hp pavilion 725n strömförsörjning installationsinstruktioner

Relaterade artiklar


 • hur man bränner en DVD med film på en mac
 • hur man lär sig att använda en bärbar dator
 • hur man fyller en kanon pc430 tonerkassett
 • hur du formaterar en SanDisk microSD-kort på en bärbar dator
 • hur man fyller en Epson t044420 patron
 • Hur konvertera en 4-polig 3,5 mm ljudkontakt till seriell
 • hur man rengör CD filer som är skadade
 • hur man ansluter en bärbar dator till en projektor
 • hur man rengör en platt skärm dator
 • hur man bygger ett skrivbord från scratch