Dator > hur till extraktet ädelmetaller från datorer

 • hur till extraktet ädelmetaller från datorer


 • Återvinning av ädelmetaller från dator skrot är en högt specialiserad process som innebär demontering av datorn, separering av ädla metall-bärande komponenter och en rad kemiska processer för att återvinna metaller. Det uppskattas att gamla datorn skrot innehåller upp till ett uns guld per ton skrot, som liknar förhållandet mellan guld i hög grad guld malm från jorden. Det finns specialiserad utrustning tillgängliga från flera leverantörer för att främja processen

  Du behöver:.
  # 1 och # 2 Phillips skruvmejslar.
  Stora och små skruvmejsel.
  Små avbitartång.
  Låsning tång.
  Lerkruka potten.
  2-stop Pyrex gryta.
  Kranvatten.
  Bakpulver.
  Svavelsyra.
  Saltsyra.
  Urea.
  Fällningsmedel.
  Guld upptäckt vätska.
  Ammoniak upptäckt vätska.
  Kaffefilter.
  Glas för omrörning.
  Tung plast sil.
  Fem-liters hink.
  Kokill.
  Kiln.
  Sluten paus apparater.
  Utomhus laboratorium.

  Dissasembly och förberedelse av Datorkomponenter


  1.
  Ta bort locket från datorn och ta bort alla kretskort, inklusive moderkort.
  2.
  Ta bort alla metall fästen, skruvar, kylflänsar, kablar, plastclips eller andra extra material från styrelser.
  3.
  hitta och ta bort alla marker som kan tas bort, inklusive CPU chips och chips som är fastlödda på skivorna. Dessa kan oftast tas bort genom att köra en skruvmejsel längs benen eller genom att fästa benen med en avbitartång.
  4.
  Bryt av guld fingrarna från alla kretskort noggrant med hjälp av en vadderad uppsättning tång. Inslagning tejp runt tänderna fungerar bra.
  5.
  Ta bort alla guldpläterade stift och kontakter genom att bryta styrelser där stiften är. Lämna en liten del av kretskortet bifogas stiften för att undvika att förlora något guld ifrån dem.
  6.
  Sortera resterande skrot i högar för senare återvinning av metaller mindre och mindre mängder av ädla metaller. Stål, koppar, zink, aluminium, mässing och andra metaller utgör en betydande del av dessa objekt och bör återkrävas för att maximera din vinst. Stripped kretskort har lite guld, men inte tillräckligt för att återhämta sig manuellt. Dessa kan säljas till återvinningsföretag som är specialiserade inom elektronik återhämtning.

  Kemiska reaktioner och guldutbyte


  1.
  Blanda svavelsyra och saltsyra i lerkruka potten försiktigt utan att värme för att skapa kungsvatten, eller Royal Water, den enda syra kombination som faktiskt löser guld. Observera att förhållandet att blanda dessa två syror varierar beroende på källa, koncentration och renhet av de enskilda syror.
  2.
  Tillsätt guld stiften och guld fingrar med syran. Håll minst en tum av syra över skrot hela tiden, eftersom en del av syran kommer att koka bort under de följande stegen.
  3.
  Spricka öppna varje integrerade kretsar försiktigt, och lägga till dem i syra.
  4.
  öka värmen till den lägsta inställningen och låt blandningen sjuda i en timme, rör om försiktigt med glasstaven var femte minut.

  5.
  Placera ett kaffefilter i plast silen. Häll sakta syra, fingrar, pinnar och chips i filtret och fånga alla syran i gryta. Låt sil för att rinna av under flera minuter, skaka försiktigt för att undvika stänk.

  Liquid till guld


  1.
  Placera skrot kvar i fem-liters hink för senare sekundär bearbetning.
  2.
  Tillsätt en liten mängd av urea i syran så att pH-värdet ned till det normala. Beloppet kommer att variera kraftigt med varje parti, och beror på syran koncentrationen och mängden metall upplöst.
  3.
  Tillsätt fällningsmedel med syran blandningen sakta, stanna ofta för att kontrollera spår av kvarvarande guld med guld upptäckt flytande enligt instruktionerna som följde med vätskan. (Det finns flera typer av flytande tillgängliga och alla har sin särskilda metod. )
  4.
  Låt vätskan stå orörd i 24 timmar så att alla av guld kan påskynda och lösa till botten av den gryta.
  5.
  Tappa ur all vätska försiktigt, och se att ingen av materialet på botten försvinner, eftersom det i grunden är rent guld. Skölj guld med kranvatten. Kontrollera om det finns spår av ammoniak med ammoniak upptäckt vätska och rinna ut igen.

  Förädling av Återvunnet guld


  1.
  Placera guld leran i degeln av ugnen och ställ in ugnen att köra i en timme över smältpunkten för guld .
  2.
  Häll smält guld i kokill och låt det svalna.
  3.
  Vänta på guld svalna och ta ut det ur formen för vägning.

  tips och varningar


 • Användning av personlig skyddsutrustning är nödvändig, eftersom kemikalier kan orsaka svåra brännskador och rök skadliga. Ögonskydd, tjocka handskar, en syra-neutraliserande respirator och ett förkläde är minimikrav förutsättningar för att starta de kemiska stegen i denna process.
 • ädelmetall regenerering från dator skrot är en teknisk process som innebär en mängd faror och specialiserade processer, och därifrån förbi planeringsstadiet kan utsätta iordningställer och miljön för giftiga kemikalier och är en kränkning av olika miljö- och zonindelning förordningar i många delar av USA. Försök aldrig denna operation i ett bostadsområde bostaden.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Avinstallera seamonkey på en Mac

Relaterade artiklar


 • hur man diagnostisera problem med moderkortet installera programvara
 • hur man gör en trådlös internet-antenn
 • den bästa hårdvaran brandväggar
 • hur du tar bort & ersätta nätaggregatet på en emachine t2341
 • Felsökning längd Processor Queue
 • Definitionen av disk array
 • tutorial för 10-nyckel skriva
 • hur man hittar platina JBL-högtalare
 • hur man använder datorn som en dvr
 • hur man bränner AVI-videor