Dator > hur man överklockar en Pentium 4 2.266ghz cpu

 • hur man överklockar en Pentium 4 2.266ghz cpu


 • Överklockning en processor är den bästa lösningen om du inte vill spendera pengar på köpa en ny processor. Överklockning ökar processorns frekvens, vilket gör program för att köra snabbare på din dator. Trots att det finns många program som låter dig överklocka en processor redan från själva operativsystemet, gör det från BIOS (Basic Input /Output System) möjliggör mer systemets stabilitet beror på att BIOS är en del av moderkortet .

  Du behöver:
  ersätter batteriet.


  1.
  Starta om datorn. Tryck på "Del" på tangentbordet för att komma åt BIOS under Power On Self Test, eller POST-skärmen, som är den första skärmen för att visa upp när datorn startas. Beroende på moderkortstillverkaren, kommer vissa datorer visas bara BIOS om du trycker på F2 eller F8. BIOS är en blå skärm som visar ett antal alternativ i två kolumner.
  2.
  Använd piltangenterna för att markera det alternativ som heter "Frequency /Voltage Inställningar" och tryck på "Enter "knappen. Vissa versioner av BIOS-programvara använder olika namn i stället för Frekvens /Spänning Inställningar, som vanligen slutar med namnet "Tweaker. " Om det inte finns något sådant alternativ finns på BIOS-menyn, tryck på "Ctrl" och "F1" knappen samtidigt. Detta kommer att ta upp de avancerade alternativen som BIOS vanligtvis håller gömd. Den Frekvens /Spänning menyn kan du ändra processor, minne och video frekvenser kort och spänningar.
  3.
  Använd piltangenterna för att markera "CPU Multiplier" eller "CPU Ratio" och tryck på "Enter". Processorn Multiplier multiplicerar FSB, eller Front Side Bus, av processorn, där den totala frekvensen på processorn. Använd piltangenterna för att välja ett högre värde. Till exempel, om multiplikatorn gör att FSB ska multipliceras med 25 men är för närvarande satt till 20, öka den till ett värde mellan 20 och 25 och tryck på "Enter". Om multiplikatorn är redan inställd på maximal nivå, fortsätt, som FSB måste ökas för att överklocka processorn.
  4.
  Välj "CPU Host Frequency" eller " CPU FSB frekvens "från Frekvens /Spänning inställningar. Skriv in det belopp du vill att din processor FSB att vara, men använder de lägsta och högsta frekvens nivå som anges på CPU Host Frequency dialogrutan som ett rättesnöre för hur mycket du kan öka FSB. Tryck på "Enter" för att bekräfta ändringarna.
  5.
  Tryck på "Esc" knappen för att gå tillbaka till BIOS huvudmenyn. Markera alternativet "Spara inställningar och Exit," tryck på "Enter", tryck på "Y"-tangenten och trycker på "Enter" igen för att spara ändringarna och avsluta BIOS.
  6 .
  Kontrollera POST skärm vid start för att se om processorn frekvensen har ökat. Om den inte har förändrats, är chansen att du överklockat processorn genom att alltför mycket. Gå tillbaka till BIOS och hålla minska multiplikator eller FSB frekvensen tills Power On Self Test spelskärmen börjar återspegla de ändringar som gjorts i processorn.

  Tips och varningar


 • Överklockning ger ytterligare värme, vilket kan minska livslängd på processorn.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar Win98 pc RAM på en XP PC

Relaterade artiklar


 • nukote refill instruktioner
 • hur man installerar ATI-drivrutinerna med uue
 • hur man fyller bläck cartidge i en Epson t0603
 • Vilka olika typer av moderkort?
 • hur man designar en PC chassi datorväska
 • Ta bort ett microSD-kort lösenord
 • hur man kopierar DVD-filmer till pc
 • hur man driver ett grafikkort & en onboard video samtidigt
 • demontering instruktioner för HP Deskjet-skrivare
 • hur man konfigurerar ett kontor sökning SharePoint Server att genomsöka