Dator > hur man installerar en SATA DVD intern enhet

 • hur man installerar en SATA DVD intern enhet


 • En DVD-enhet med en Serial Advanced Technology Attachment (SATA) kan ge en snabbare överföring av data från optiska skivor till datorn. Du kan installera en SATA DVD-enhet inuti en stationär dator själv, förutsatt att datorn har en SATA-kompatibelt gränssnitt inbyggd Förfarandet kräver inte några speciella kunskaper, men en del erfarenhet av att öppna upp en dator kan vara till hjälp. Installera en intern SATA DVD-enhet själv kommer inte ogiltigförklara eventuella garantier

  Installera en SATA DVD-enhet i en dator


  1.
  Koppla ur nätsladden från datorn. Ta bort skruvarna från sidan eller baksidan av datorn med stjärnskruvmejsel. Lägg den sida eller baksida åt sidan.
  2.
  Ta bort skruvarna från en tom DVD-enhet bukt med stjärnskruvmejsel. Dra DVD-enhet facket ur datorn.
  3.
  Placera DVD-släden på ett bord. Ta bort skruvarna från sidorna av DVD-enheten facket med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  4.
  Sätt främre delen av SATA DVD-enheten i öppningen i DVD-släden. Fäst skruvarna på sidorna av DVD-enheten facket med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  5.
  Tryck på strömbrytaren på baksidan av SATA DVD-enheten till "Slave" med spets Phillips juvelerares skruvmejsel.
  6.
  Dra ström och data pluggar ur DVD-enheten viken. Fäst de två kontakterna till rätt anslutningar på baksidan av SATA DVD-enheten.
  7.
  Placera DVD-enheten tillbaka facket inuti DVD-enhetsfacket. Fäst skruvarna på sidan av DVD-enheten facket med stjärnskruvmejsel.
  8.
  Stäng sidan eller baksidan av datorn. Sätt tillbaka skruvarna. Koppla in nätsladden tillbaka in

  Installera en SATA DVD-enhet i en Mac Desktop


  1.
  Koppla ur nätsladden från Mac-skrivbordet. Dra låsspaken på baksidan upp. Ta bort sidopanelen med händerna. Placera sidostycket åt sidan.
  2.
  Dra intern enhet bärare av det övre vänstra hörnet av Mac med händerna. Ta bort de två pluggarna från baksidan av befintliga DVD-enheten. Placera intern enhet transportören på ett bord.
  3.
  Räta ut ett gem med fingrarna. Sätt stopp för gem i hålet under skivfacket av SATA DVD-enheten. Dra skivfacket halvvägs ur SATA DVD-enheten. Dra på ramen från framsidan av skivfacket genom att dra båda sidor upp och ut. Placera på ramen åt sidan. Stäng skivfacket.
  4.
  Bort de två lösa skruvar från sidan av intern enhet transportören med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  5.
  Skjut SATA DVD-enheten i den tomma kortplatsen i den interna hållare, radar upp i slutet av SATA DVD-enhetens skivsläden med facket av den befintliga DVD-enheten.
  6.
  Fäst skruvarna till intern enhet transportören med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  7.
  Dra ut ström och data anslutningar som är inne i utrymmet nu övergivits av den inre hållaren.
  8.
  Bifoga en nätsladden till strömanslutningen på varje de två DVD-enheter. Bifoga en plugg data kontakten till dataanslutning på de två DVD-enheter.
  9.
  Skjut intern enhet transportören i utrymmet det ursprungligen ockuperar. Placera sidostycket på Mac. Tryck ner låsspaken. Koppla in nätsladden tillbaka in

  tips och varningar


 • Placera bandet av en anti-statisk remmen runt handleden och den fria änden på en antistatisk Mattan placeras vid datorn för att förhindra statisk elektricitet från att skada de interna komponenterna i datorn.
 • SATA DVD-enheten fungerar inte om anslutningarna är görs på fel sätt.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur reparera en frusen macbook

Relaterade artiklar


 • hur man läser minne på en dator felsökas
 • hur man fixar en skadad hårddisk
 • vad är 256 MB RAM?
 • hur man installerar en hårddisk på en Toshiba Satellite bärbar dator
 • hur man mod ett PS2 spel på en PC
 • hur man uppgraderar en 700m processor
 • hur man kan återställa fabriksinställningarna på en Compaq Presario bärbar dator
 • hur man bränner ett bildspel till dvd
 • Vad behöver jag ett trådlöst nätverkskort för?
 • trådlösa kort är kompatibla med CommView for WiFi