Dator > vad är en flash-minne?

 • vad är en flash-minne?


 • Flash-minnen är en typ av flyttbara minnesenheter som använder Flash-minne teknik. På grund av sin flexibilitet, hållbarhet, låg vikt och liten storlek, de är perfekt anpassade för användning med handhållna enheter som kameror, musikspelare, mobiltelefoner och handdatorer. Det finns flera sorter av flash-minnen, och det finns också tydliga skillnader mellan Flash-minnen, Flash-kort och minnen

  Du behöver:.
  Mål
  Moderkort.
  Core2Duo processor.
  Två till fyra gig RAM.
  Trådlöst nätverkskort.
  Ethernet-nätverkskort.
  Hård och optisk enhet.
  Strömförsörjning.
  Stjärnskruvmejsel.

  Historia

  Sony tillverkade den första flash-minne och släppte ursprungliga enheter i oktober 1998. De var ursprungligen kallades "pinnar" eftersom deras mått på den tiden var liknande en pinne av tuggummi. Dagens minnen är mycket mindre.

  Använder

  Sony föreställde användning av minnen som erbjuder lätt för att överföra information från en bärbar enhet till en dator, och Sony VAIO bärbara datorer ändå erbjuda en port för ett minne, även om minnen sig idag som används främst för på enheten förvaring, snarare än för att överföra data från en enhet till en annan. Som en överföring enhet, minnen ersätts av Flash minneskort och minnen.

  Kapacitet

  Den första minnen kunde ta upp till 128 MB data. Dagens mindre pinnar kan rymma upp till 32 gig data, även om Sony ingenjörer hävdar att sådana produkter teoretiskt kan rymma upp till 2 TB av information.

  Typer

  Den ursprungliga minne är inte längre tillgänglig. Det ersattes med en produkt som heter Memory Stick Välj som innehöll två minnen sida vid sida, med en fysisk switch i mellan dem. Det fungerade ungefär på samma sätt som dubbla gastankar arbete i lastbilar. Memory Stick Pro ersättas Memory Stick Välj år 2003 och tillverkades av Sony i samarbete med SanDisk. Andra stick utvecklat format Memory Stick Duo, Memory Stick Pro Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick Micro och Memory Stick XC. Dessa ytterligare format ger ökad lagringskapacitet, snabbare datahastigheter överföring och mindre dimensioner, men fortfarande använder samma grundläggande teknik som gör den ursprungliga Memory Sticks.

  Flash Memory Technology

  Flash-minne teknik är mycket populär på grund av dess stabilitet. Det är känt som en "solid state"-teknik eftersom den inte innehåller några rörliga delar. Enheter som minnen som använder Flash-minne tekniken kan motstå extrema temperaturer, överdriven vikt läggs ovanpå dem och kan även återställa från att falla i vattnet.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man konfigurerar en SharePoint-RMS-server

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera följetong till Ethernet
 • hur man rengör leder på ett batteri till en Dell Axim X51v
 • PC-krav att använda EMBARQ dsl
 • hur till återvinna knäckt filer
 • hur man hittar modellnumret på ett moderkort
 • hur du tar bort & ersätta nätaggregatet på en emachine t2341
 • hur man installerar program på en mini-laptop
 • färgade, icke-scannable bläcktyper
 • hur man ansluter ett teleskop okularet på en bärbar dator
 • hur man kan återställa data på cd-skivor