Dator > vad är en SFTP-kabel?

 • vad är en SFTP-kabel?


 • SFTP står för Skärmad Fullt skärmad partvinnad. Detta är en speciell typ av kabel som använder flera versioner av metallskydden att blockera utländsk inblandning från att störa signalerna sänds över ledningarna. Den innehåller de metoder som används av flera andra kablar för att uppnå maximalt skydd

  Tvinnade kablar

  Tvinnade kablar uppfanns av Alexander Graham Bell. Dessa kablar har både framåt-och tillbaka trådar av en enda krets hoptvinnade i kabeln. Detta är en av de mest grundläggande metoder för att hjälpa att förhindra elektromagnetiska störningar från en extern källa.

  Skärmad kabel

  Skärmade kablar använder elektromagnetiska avskärmning för att lägga ytterligare ett lager av skydd mot elektromagnetiska störningar. Denna avskärmning är traditionellt virad runt kabeln, som omfattar tvinnade trådar, som sedan täcks av deras egna plast isolering på utsidan. Skärmningen är utformad för att locka någon utländsk inblandning och sedan köra att störningar i en jordkabel.

  Skärmad kabel

  En skärmad partvinnad kabel har ett yttre lager av metallskydden som omger hela den uppsättning av tvinnade ledningar inom kabel och täcks sedan av kabelns isolering. Vissa partvinnade kablar har bara ytterhölje utan skyddande om de enskilda ledarna. Använder dock en SFTP-kabel alla tre metoder-den slingrande, av skärmarna för varje tråd och ytterhölje-för maximalt skydd mot yttre elektromagnetiska störningar.

  Använder

  Skärmade och skärmade kablar används främst i många former av telekommunikation, med SFTP kabel är dyrast och brukar betraktas som högsta möjliga kvalitet. De kan användas som telefon kablar när de har samma poler som elektriska ledningar. De kan också användas i dataöverföringen.

  Fördelar /nackdelar

  SFTP kablar kan medge den snabbaste överföringen på grund av deras maximalt skydd. Dock måste en skärmad kabel jordas i båda ändar, eller avskärmning beskydd är kraftigt äventyras. SFTP kablar kan också vara ömtåliga. Denna typ av kabel vanligen kräver installation av en yrkesman som korrekt kan marken kablarna.

  Myter

  Vissa människor misstänker att skärmad kabel som SFTP-kabel kan agera som en antenn eftersom den är utformad för att locka störningar. Även avskärmning och screening inte fungerar som en antenn till en liten grad, är effekten mycket liten eftersom trådarna är väl definierade hindra störningar.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man kopierar programmet färg på en bläckstråleskrivare

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en pipa på min HP dv4000 laptop
 • Dell Inspiron lcd instruktioner bakgrundsbelysning installation
 • hur du ställer in Outlook e-post med Telus
 • gateway systemåterställning förfaranden
 • hur man utformar en realtids inbyggda system med UML
 • hur man återställer filer från en hårddisk som startar inte
 • En nybörjares introduktion till datorer
 • Mer information om Compaq DESKPRO datorer
 • hur man bygger en bärbar dator utan optisk enhet
 • hur man använder en rc laserpekare