Dator > laptop grafikkort prestanda

 • laptop grafikkort prestanda


 • Varje gång du använder din dator för att titta på en se en film, redigera en video eller spela 3D-spel, är ditt Graphics Processing Unit (GPU) hårt på jobbet, ta itu med dessa notoriskt krävande uppgifter så att dina viktigaste processorn inte behöver. Eftersom bärbara datorer nuvarande storlek, vikt och kraftbegränsningar, tillverkare skala ofta tillbaka sina grafikprocessorer. Men blir det mer innehåll på Internet "media-rika," ju mer vardagliga uppgifter kräver kvalitet grafik och video processing. Som ett resultat, är GPU-prestanda blir nästan lika viktig för tillfälliga användare som det är för grafiska formgivare och diehard 3D gamers.

  Du behöver:
  4-polig 3
  . 5mm kabel till seriell kabel.

  Funktion

  Precis som datorns processor använder en GPU transistorer att utföra beräkningar med digitala data. Skillnaden är att en processor måste kunna utföra många olika typer av verksamheter. Några av de mer krävande operationer, som video avkodning, pixel shading och översättning av noder som krävs för video-och 3D-applikationer, tenderar att mosse ner processorer. Grafikprocessorer specialiserade på dessa typer av beräkningar, dela upp dem i mindre bitar och arbeta med dem samtidigt, en process som kallas parallella beräkningar.

  Specifikationer

  Viktiga faktorer när man jämför grafikprocessorer omfatta tillverkningsprocessen, pixel shaders och Direct X-stöd. Tillverkningsprocessen hänvisar till storleken av GPU: s transistorer. Generellt sett är mindre bättre. Det möjliggör fler transistorer på en enhet. Pixelskuggning lägga belysning och textur effekter, vilket ger grafik en mer levande utseende. Direct X är Microsofts Application Programming Interface. Det underlättar kommunikationen mellan GPU och datorns hårdvara och mjukvara. Grafikprocessorer presterar bäst när de använder den senaste versionen av Direct X.

  Typer

  Laptop GPUs är svårt, om inte omöjligt, att uppgradera. Därför är det viktigt att veta vad du får innan du gör ett köp. Enligt Notebook Review finns det två grundläggande typer av GPU: integrerad och engagerade. Integrerade grafikkretsar använda systemet RAM. Detta saktar ner din totala prestanda men svalare och med mindre batteriet laddas ur. Engagerade grafikprocessorer har egna RAM. Detta förbättrar prestanda grafik och videotillämpningar, men gör den bärbara datorn mer makt hungrig.

  Missuppfattningar

  Vissa GPU använda både hängivna RAM och RAM-minne. De två ledande GPU företagen har olika namn för denna process. NVIDIA kallar det "TurboCache". AMD /ATI: s term "HyperMemory. " Enligt Hardware Secrets, när de annonserar dessa produkter, tillverkare rapporterar ofta den totala mängden minne, vilket gör det verkar som om en enhet har, säg, 128 MB minne när det egentligen bara har 32 egna och lånar resten från systemet.

  Innovationer

  I juni 2010, AMD /ATI har visat en ny typ av processor. Deras APU, eller Accelerated Processing Unit, kombinerar en CPU och en GPU på samma chip. Enligt bolagets Senior Fellow, Samuel Naffziger gäller APU den mycket parallell struktur av en traditionell GPU till icke-grafik relaterade uppgifter när du använder en digital wattmetern att minska energiförbrukningen hos processorkärnor när de inte används, vilket förlänger bärbar batteritid.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur reparera ett ATX tryckswitch knapp makt

Relaterade artiklar


 • En nybörjares introduktion till datorer
 • Hur man laddar ner på en LaserJet 1100 skrivare
 • orsakerna till den långsamma uppringda internet
 • historia tidiga datorer
 • hur man använder en PDA scanner
 • hur man kan återställa en hårddisk
 • Hur kan jag radera data från hårddisken?
 • historia Mac-datorer
 • hur man sätter på nätet filer till ett Memory Stick
 • Faxa utan ett kabelmodem telefon