Dator > kan en Dell laptop disk användas på en annan dator?

 • kan en Dell laptop disk användas på en annan dator?


 • Dell har tillverkat ett brett utbud av bärbara datorer sedan 1991, säljer miljontals system varje år. De hårddiskar som används i Dells bärbara datorer som sålts sedan 2001 delas in i tre standardkonfigurationer. Det är möjligt att ta dessa standardiserade laptop enheter från Dell bärbara datorer och återanvända dem i andra maskiner

  Typer av Drive

  Dell levererar datorer med två sorters hårddisk. Magnetiska hårddiskar är vad man tänker på när man hör orden "hårddisken. "De lagra data på spinning magnetiska plattor förseglad i ett hölje av metall. Solid State-hårddiskar började se användning i bärbara datorer under 2007 ett stöttåligt alternativ till den magnetiska hårddisken. Solid-state diskar, eller SSDs, lagra data på en array av icke-flyktiga eller "flash" RAM som kan hålla information utan att använda makt.

  Kompatibilitet

  Återanvända en bärbar hårddisk kräver att veta vad det kan användas med. Bärbara datorer brukar stödja en av två olika kontaktdon standarder för hårddiskar . PATA-44 är den bärbara datorn versionen av Parallell-ATA-standard som används i både bärbara och stationära datorer. Den använder en 44-pin data och strömkabel. Serial-ATA är en stationär och bärbar hårddisk som standard. SATA använder en 7-pin dataanslutning och en 15-polig Anslutning för alla SATA-hårddiskar.

  Dell Mini 9 använder sig av en ovanlig kontakt. Mini 9's SSD verkar ansluta via en mini-PCI-port inuti datorn. Mekaniskt är det samma, men kontakten är inte elektriskt Mini-PCI. Kontakten användes ursprungligen på Asus Eee Laptop för det är Solid State Disk.

  Elektriska Adapters

  Om den bärbara datorn disk som du tar bort och datorn du planerar att använda det i olika hårddisk kontakter, en adapter kan ansluta enheten till datorn. Adaptrar finns för att ansluta PATA-44 enheter till PATA-40 anslutningar, SATA till PATA-44 respektive 40 kontakter, och till och med Asus Eee /Dell Mini 9 SSD-enheter till SATA. Dessa adaptrar normalt inte fungerar i bärbara datorer på grund av begränsat utrymme.

  Fysisk Adapters

  De flesta Dell laptop enheter är 2,5 inches på bredden och drygt en centimeter lång. Bärbara datorer håller i allmänhet sina hårddiskar i en liten adapter som kallas en "caddie" för att säkra dem mot rörelse. När du försöker flytta en bärbar enhet till en stationär dator, är en fysisk-adapter krävs för att säkra den bärbara datorn enheten i standard 3. 5 tums skrivbord hårddiskfacket.

  USB-och Firewire-adaptrar

  I situationer där det inte finns något bra sätt att permanent fästa Dell köra till det nya dator, en extern adapter i ordning. Även lägga till en enhet till en annan dator på detta sätt lägger bulk och ledningar är det ett bra alternativ när intern Dessutom är omöjligt. Extern disk adaptrar ta hårddisken och konvertera den för att ansluta via USB eller Firewire, så att enheten kan anslutas till nästan alla moderna maskiner. Externa adaptrar också brukar komma med någon form av hölje för att skydda enheten från vibrationer eller stötar.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man ställer in ett PCI SATA-adapter för RAID

Relaterade artiklar


 • Ta bort ett microSD-kort lösenord
 • hur man skapar en partition på en bärbar dator
 • installera Windows 2000 på IBM T40
 • Hur kan jag formatera en mini sd för Windows XP?
 • Vilka är de tre filsystem för diskpartitioner?
 • hur kan jag dölja min IP-adress gratis?
 • hur till återvinna knäckt filer
 • hur du tar bort utanför målet att ändra bältet i en HP Officejet HR 40
 • hur du uppdaterar bios grafikkort
 • Hur du tar isär tangentbordet på en IBM thinkpad 380d bärbar dator