Dator > information om processorhastigheter

 • information om processorhastigheter


 • Hastigheten på en processor är mycket viktigt när det gäller att köpa en dator. Kan dock termer som dual-core, quad-core och Front Side Bus vara mycket förvirrande, vilket resulterar i många kunder att titta på just den frekvensen av en processor innan de köper. Till exempel är en dual-core processor med en frekvens på 2,00 GHz mycket snabbare och mer effektiv än en single-core processor med en frekvens på 3,00 GHz, så att kunderna titta bara på frekvensen faktiskt kommer att gå miste om bättre processor.

  Du behöver:
  CD Installation av drivrutin

  Frekvens

  Frekvensen är vad de flesta kunder titta på innan de köper en processor. . Vanligtvis är en processor med en högre frekvens mycket snabbt jämfört med en processor med lägre frekvens. Men faktorer som front side bus och CPU multiplikatorn spela en betydelsefull roll vid fastställandet av den totala effektiviteten i en processor. Frekvensen av en processor visas på den första uppstart skärm vid start i antingen megahertz (MHz) eller gigahertz (GHz).

  Front Side Bus

  front side bus, eller FSB, är en värdefull indikator vid fastställandet av resultat av en processor. FSB ansluter processorn till i systemets minne, eller RAM och snabbare processor FSB är, desto snabbare data som sänds från RAM till processorn. FSB kan hittas genom att gå in i BIOS, eller Basic Input /Output System, av en dator där det kommer att visas i megahertz (MHz). Olika versioner av BIOS-programvara listas FSB under olika termer, såsom "System Clock" eller "CPU Host Frequency. "

  Multiplier

  CPU multiplikatorn, även känd som CPU klockan förhållandet, avgör hur mycket inre cykler en CPU går igenom för varje externt klockcykel. En" klockcykel "mäter antalet processer som görs varje sekund av CPU. CPU multiplikatorn multiplicerar frekvensen av FSB, och slutresultatet är frekvensen marknadsförs som processorhastigheten av tillverkaren. Till exempel, en processor med 200 MHz FSB och en 10X multiplikator kommer att ha en frekvens på 2,00 GHz.

  Överklockning

  Överklockning är den process där frekvensen på processorn är manuellt ökas med användaren. Överklockning bidrar till att förbättra system hastighet, men det kan resultera i instabilitet i systemet eller skadad maskinvara om inte utföras av en expert. Överklockning oftast handlar om att öka FSB frekvensen eller CPU multiplikatorn med hjälp av BIOS eller en överklockning ansökan. Vissa typer av moderkort har byglar på styrelsen själv att om ändras, kommer överklocka processorn.

  Multi-core processorer

  Dual-core, quad-core och hexa-core-processorer har flera kärnor som ökar effektiviteten när det gäller att bearbeta stora applikationer såsom spel. Till exempel har en quad-core processor fyra kärnor, men en frekvens på 2,00 GHz betyder inte varje kärna har en frekvens på 500 MHz. Vad det betyder är envar av de fyra kärnor har en frekvens på 2,00 GHz, som sätter den totala frekvensen på 8,00 GHz.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar Microsoft Outlook 2003 på Citrix-servrar

Relaterade artiklar


 • hur man bränner DVD-skivor med Roxio galen hund MD-18xtfe
 • hur du tar bort målet och uppgradera RAM Toshiba Tecra M3 notebook
 • hur man startar en Sony skrivbord
 • hur man kan justera en zhone DSL-modem
 • Hur man monterar ett skrivbord dator
 • hur man hittar platina JBL-högtalare
 • Felsökning ljud på en Toshiba
 • hur man använder en Compaq A1000 fax
 • hur man installerar RAM i en MSI gx 700
 • hur du hittar den usb versionen på min dator?