Dator > hur man bygger en dator verkstad

 • hur man bygger en dator verkstad


 • Om du vill starta ett företag datorreparatör eller om du bara har flera datorer hemma som ofta behöver uppgradera eller reparera. avsätta ett område som en dator workshop kommer att göra din reparationer gå snabbare och smidigare. Bygga rätt dator workshopen kommer också att hålla dig säker och organiserad och spara pengar. Om du planerar att fixa andra datorer för pengarna, med en workshop, även i ditt hus, kommer att göra att du ser mer professionell

  Du behöver:.
  Computer verktyg
  Dator.
  Datordelar.
  Skruvmejslar.
  Avbrottsfri kraftförsörjning (UPS).
  Överspänningsskydd.
  Hyllor.
  Lådor.


  1.
  Hitta rätt utrymme. Att ha en ren och rymlig arbetsplats är nyckeln. Du behöver en plats som har eller kan passa en stationär tillräckligt lång för att passa flera datorer, skärmar och verktyg utan att vara trångt. Du behöver också utrymme för förvaring av verktyg och reservdelar.
  2.
  Konfigurera en dator reparationssats. Du måste samla en mängd olika skruvmejslar, mestadels små skruvdragare, som är både Phillips och försänkta. En uppsättning Allen skiftnycklar är också hjälpsam. Köp en liten lödning kit, ESD armband, tryckluft, tänger, en liten gummiklubba och allt annat som du har kommit att förlita sig på att hjälpa dig fixa datorer. Gör dessa verktyg en del av din dator verktygslåda och inte ta dem för annan användning, eller du kanske inte ha dem när du behöver dem. En voltmeter, nätverk testare och dyrare elektronik kan vara till hjälp men inte nödvändigt för de flesta grundläggande datorarbete.
  3.
  Köp skåp och hyllor för att hålla alla era leveranser. En rörig datorarbete område leder till förlorade verktyg och kan lätt distrahera dig från att fokusera på problemet eller frågan till hands när man arbetar på en dator. Du kommer att ha något med små lådor att hålla extra skruvar och små delar dator och större lådor att hålla extra hårddiskar, programvara och en mängd andra pjäser. En hylla för en mängd olika dator böcker och manualer kommer också att vara ett bra komplement.
  4.
  Setup elanslutningar. Du kommer sannolikt att behöva ansluta många saker på en gång, inklusive flera datorer, bildskärmar, skrivare och en rad andra saker såsom belysning och verktyg. Anslut flera överspänningsskydd och en kraftfull UPS för att kunna köra en dator utan rädsla för strömavbrott under komplicerade förfaranden såsom blinkande en BIOS.
  5.
  Köpa grundläggande reservdelar. Du kommer att vilja minst en fungerande dator på detta område samt vissa grundläggande delar, såsom en extra skärm, hårddiskar, optiska enheter och nätaggregat. Extra moderkort, processorer och RAM är specifika för olika datorer och kan köpas vid behov om du inte gör en hel del arbete och har råd att köpa flera av varje för varje typ av dator.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du formaterar en Dell med en återställnings-CD

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en Dell 4600c strömförsörjning
 • hur man identifierar de hamnar på en bärbar dator
 • hur du gör din egen laptop klistermärke
 • hur man använder en PDA scanner
 • hur du tar bort & ersätta nätaggregatet på en emachine t2341
 • hur man diagnostisera problem med moderkortet installera programvara
 • hur man kan jämföra färglaserskrivare
 • hur du ställer in en server utbyte post
 • vad är skillnaden mellan en mini-laptop och en bärbar dator?
 • hur man tar betalt ett NiMH-batteri för bärbar dator