Dator > hur du installerar en ny hdd på en Sony Vaio

 • hur du installerar en ny hdd på en Sony Vaio


 • Du kanske behöver byta ut hårddisken (HDD) på en Sony Vaio laptop om den ursprungliga hårddisken dör eller om du vill expandera hur mycket lagringsutrymme du har. Förfaranden för att ersätta hårddisken varierar med de olika VAIO-modeller, men den vanligaste metoden innebär delvis demontering av den bärbara datorn

  Du behöver:. .
  Sony VAIO
  Liten Philips skruvmejsel (icke-magnetiserade).
  Ny hårddisk.

  Demontering


  1.
  Ta bort batteriet. Vissa VAIO-modeller kräver att du tar bort en liten lock på vänster sida av den bärbara datorn och dra sedan ut batteriet. För övriga modeller, vrid laptop över och tryck batterispärren åt sidan för att frigöra batteriet. Batteriet kommer att öppnas av plats, och du kan sedan dra ut batteriet ur facket.
  2.
  Ta bort skruven som håller högtalaren locket. Talaren täcka är precis ovanför tangentbordet, innan gångjärnet för skärmen. Skruven är placerad till vänster om luckan på vänster sida av den bärbara datorn nära toppen.
  3.
  Skjut luckan lite åt höger så att du kan lyfta upp locket, koppla sedan loss flatkabeln som ansluter locket till den bärbara datorn genom att dra ur kontakten från skåran på undersidan av locket.
  4.
  Ta bort tangentbordet genom att lyfta upp det från vänster, sedan koppla flatkabeln tangentbordet ansluts till den bärbara datorn genom att dra ur kontakten från öppningen på undersidan av tangentbordet.
  5.
  Skruva loss och ta bort hårddisken från den bärbara datorn. Hårddisken ligger i mitten av den bärbara datorn. Den har en metall bur med slitsade hål på den. Skruvarna finns i de övre hörnen och nedre högra hörnet av hårddisken.
  6.
  Skruva buren från den bärbara datorn. Det finns fyra skruvar som behöver tas bort från hårddisken som finns på varje sida av botten av hårddisken. Det finns två på varje sida. Lyft hårddisken från botten (den släta sidan utan anslutningar), dra sedan bort den från kontakten för att koppla hårddisken från buren.

  Installera den nya hårddisken


  1.
  Sätt in den nya hårddisken i buren så att sidan med kontakten går in först. Toppen av hårddisken ska vara vänd nedåt (i bur). Skjut hårddisken ordentligt på den platta sidan för att se den ansluts till kontakten. Skruva fast buren till hårddisken.
  2.
  Sätt in hårddisken i den bärbara datorn. Kontakten sidan av hårddisken bör högst upp på den bärbara datorn. Kontrollera att kontakten på hårddisken buren ansluter till en på den bärbara datorn. Skruva fast hårddisken på plats.
  3.
  Anslut flatkabeln för tangentbordet tillbaka på den bärbara datorn och skjut sedan tangentbordet på plats, höger sida först.
  4.
  Anslut flatkabeln för högtalaren täcka till den bärbara datorn, sedan placera högtalaren locket på den bärbara datorn och skjut högtalaren täcka vänster in sin rätta plats. Skruva talaren täcka för att säkra den.
  5.
  Placera batteriet i facket och tryck på den sida som höjs upp till spärren den på plats. Om batteriet sida laddas, sätt i batteriet i sidan skåran på vänster sida av den bärbara datorn och placera på locket.

  Tips och varningar


 • Tryck på en bit metall innan du rör insidan av den bärbara datorn för att undvika statisk skador.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du ställer in en virtuell skrivare på en dator

Relaterade artiklar


 • hur man byter en bläckpatron för Lexmark Z22
 • Hur vet jag vilken bärbar dator är rätt för mig?
 • hur du tar bort en CD / DVD-enhet från en bärbar dator
 • Dell Inspiron lcd instruktioner bakgrundsbelysning installation
 • hur du tar bort utanför målet att ändra bältet i en HP Officejet HR 40
 • hur man helt ta bort en hårddisk
 • hur man byter ett gångjärn på en Armada E500
 • Inaktivera musknappen på en bärbar dator tangentbord
 • hur du kontrollerar att en DVD kommer att arbeta på en dator
 • hur du säkerhetskopierar wii spel på en Mac