Dator > Vad är definitionen av ett ärende högtalare?

 • Vad är definitionen av ett ärende högtalare?


 • Ett ärende talare, också känd som en dator fall högtalare och moderkort högtalare, en dator term för en enhet inloggad internt i datorn. Denna högtalare serverar en felsökning fungera för personer dator reparation och har en historia av att vara den första talaren placeras i en dator. Även om det är mest gammal, är den del fortfarande ingår i de flesta datorer

  Du behöver:. .
  DOS startdiskett
  Disk som innehåller den nya video-BIOS-filen och BIOS flashprogram.

  Definition

  Ett fall högtalare är en intern högtalare ansluten till moderkortet. Moderkortet är där nästan alla datorns delar är fastlödda, och det är en av de viktigaste komponenterna i en dator. Fallet högtalaren avger tinny ljud och piper och blippar, oftast vid start, att tala om för moderkortet att allting fungerar med datorn.

  Använd

  Det primära syftet med ett fall högtalaren är i felsökning och diagnostik. De ljud som avges från fall högtalaren betyda olika saker. De flesta normala ton du hör ett kort pip, vilket indikerar att allt fungerar. Men om det gäller högtalare gör ett långt pip eller flera pip och ekon som är oregelbundna, kan du har ett problem (till exempel en trasig bildskärm eller tangentbord). Datorreparatör människor förstår det språk fall högtalaren och kommer att kunna använda den för att felsöka datorn.

  Historia

  Medan diagnostik fortfarande var en hjärtefråga när det gäller högtalare skapades, var det andra syftet av ett ärende högtalare att leverera ljudet till användaren. Innan ljudkort uppfanns (som ger datorn en mycket rikare ljudkvalitet) gäller talarna var den enda form av ljud en dator hade.

  Avskrivningar

  Fallet talare får fylla en viktig funktion för att varna användaren att det finns ett problem, men de används mindre och mindre. Ljudkort används i deras ställe, eftersom de kan sända såväl de rika ljudet av musik och andra former av ljud och de kan replikera piper och blippar av ett ärende högtalare. Använder du inte ett fall högtalare sparar datorn lite utrymme och energi.

  Inaktivera

  Om du behöver inaktivera ljud av någon anledning, du kan. Det är bäst att hänvisa till datorns bruksanvisning innan du försöker, eftersom varje moderkort och fall högtalare är olika. Om du använder Windows kan du gå till "Enhetshanteraren" och sedan "Visa dolda enheter. " Välj "Dubbelklicka Beep" och sedan "Driver". Klicka på "Disable" för att stänga av högtalaren. För att aktivera igen, gå igenom samma steg och klicka på "Aktivera".


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du ställer in en Ethernet-anslutning till en Allen Bradley 05/05 processor

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en Dell LCD-skärm
 • hur du uppdaterar bios grafikkort
 • hur man lär sig att använda en bärbar dator
 • LimeWire för mac brandvägg felsökning
 • hur kan jag dölja min IP-adress gratis?
 • grafikkort: DDR vs DDR2
 • Hur konvertera följetong till Ethernet
 • hur man installerar MS SQL 2005
 • hur du tar bort en router kontakten från datorn
 • hur man använder en rc laserpekare