Dator > är en quad core processor bra?

 • är en quad core processor bra?


 • En quad-core processor är mycket effektiv vid behandling av applikationer som kräver en stor mängd processorkraft. Den kan effektivt utnyttja sina flera kärnor för att behandla ett antal program samtidigt, samt att stödja 64-bitars multi-tasking, som ökar mängden tillgängligt minne för applikationer. Däremot fungerar äldre applikationer inte så effektivt som nyare tillämpningar gör på fyrkärniga processorer

  Betydelse

  en quad-core. processor har fyra kärnor, varje kärna har förmågan att bearbeta fyra olika uppgifter samtidigt. En single-core processor måste dela sin frekvens om det är att bearbeta flera uppgifter samtidigt, vilket tenderar att bromsa en dator betydligt. Därför quad-core processorer är mycket fördelaktig för användare som tenderar att köra flera program samtidigt.

  Program

  Foto och video redigeringsprogram som kräver en processor för att bearbeta stora mängder data kommer att fungera bra på fyrhjuling -core processorer. Den flera kärnor kommer att skära ner den tid som behövs för att bearbeta data med så mycket som fyra gånger jämfört med en single-core processor. High-definition video också kommer att spela smidigt på en quad-core processor på grund av sin effektivitet i att hantera stora mängder pixlar.

  Spel

  En quad-core processorn tenderar att köra spel som kräver en massa program som gör mycket smidigt. Populära tv-spel som Crysis, Modern Warfare och Assassin's Creed är speciellt utformade för att dra nytta av multi-core-teknik. Som av 2010, är mest kommande spel utformad främst för fyrkärniga processorer på grund av sin extrema effektivitet i att stödja grafikkortet att bearbeta både skuggor och pixel shaders, som är viktiga processer vid tillhandahållande av hög kvalitet grafik.

  Nackdelar

  äldre program som utformades före införandet av teknik med flera kärnor kan inte utnyttja fyra kärnor i en quad-core processor effektivt. Operativsystem som Microsoft Windows Vista och Windows 7 är smart nog att fördela gamla ansökningar till separata kärnor, men användare som kör Windows XP eller ett äldre operativsystem måste fördela sådana program manuellt. Öppnandet av Aktivitetshanteraren, klicka på "Processer"-fliken, högerklicka på en process, och välja "Set Affinity" från rullgardinsmenyn kommer att öppna upp ett gränssnitt som möjliggör för användare att tilldela processen till någon av de fyra kärnor .

  Expert Insight

  en quad-processor är den idealiska lösningen när du kör flera program samtidigt eller spelar videospel som kräver mycket processorkraft. Om datorn kör Windows XP, är det rekommenderat att du uppgraderar till Windows Vista eller Windows 7 eftersom quad-core processorer kan arbeta mer effektivt på nyare operativsystem. Men om du planerar att köra några enkla program eller bara surfa på Internet, undvika att köpa en quad-core processor eftersom en enda eller dual-core processor kommer att hantera dessa uppgifter mycket väl.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man använder plug-in datorhögtalare som en mikrofon

Relaterade artiklar


 • hur frysa en datorskärm
 • hur man använder IR på en Dell Latitude D400
 • hur man arbetar en alfa 580 kassaregister
 • PC-krav att använda EMBARQ dsl
 • hur du ställer in Outlook e-post med Telus
 • 32-bitars PC vs 64 bit
 • hur man fixar en Lexmark 5470 skrivare att fungera med Windows XP
 • hur flash ombord video bios på Asus P5KPL cm utan bildskärm
 • hur du installerar minne på en stationär dator
 • hur du anpassar ASUS Lamborghini bärbara datorer