Dator > Skillnaden mellan enkel kärna & Quad Core

 • Skillnaden mellan enkel kärna & Quad Core


 • Den största skillnaden mellan en single-core och quad-core processor är antalet kärnor tillgänglig för varje processor. En quad-core processor är mycket snabb jämfört med en single-core processor, främst på grund av dess flera kärnor. Men är single-core processorer fortfarande används, eftersom de flesta användare inte behöver någon extra fart för att köra de flesta program på sina datorer

  Cores

  En single-core processor har en kärna, men en quad-core processor har fyra kärnor. Tidiga versioner av quad-core processorer integrerat fyra kärnor på flera krets dör, men den senaste tidens förbättringar möjligt för tillverkare att integrera alla fyra kärnor på en enda dör. En "dö" är ett stycke halvledande material som är en del av de flesta integrerade kretsar (IC). Flera kärnor på en tärning tenderar att öka effektiviteten i en processor, eftersom data kan enkelt resa mellan kärnor på en tärning i stället för på separata dör.

  Frekvens

  Hastigheten på en processor mäts dess frekvens. En single-core processor och en quad-core processor klockad till samma frekvens innebär inte att de senare separerar frekvensen bland alla sina fyra kärnor. Till exempel, klockade en quad-processor processor på 3,00 GHz (gigahertz) innebär att varje kärna har en frekvens på 3,00 GHz, vilket ger den sammanlagda frekvensen till 12,00 GHz, men det är oftast inte anges på förpackningen av processorn.

  Multi-tasking

  En quad-core processor är effektivare än en single-core processor när det gäller att bearbeta ett stort antal ansökningar samtidigt. En quad-core processor använder en metod som kallas multi-tasking att tilldela olika processer för att var och en av sina fyra kärnor. En single-core processor måste dela upp sina frekvens bland varje process när du kör flera program, som tenderar att bromsa den övergripande hastigheten på operativsystemet.

  X64-stöd

  Varje tillgängliga quad-core processorn stöder x64 (64-bitars) arkitekturen, som tillåter mer frekvens och minne för att vara tillgänglig för operativsystemet och andra applikationer. Däremot har alla single-core processorer med undantag för Intel Pentium 4 Extreme Edition och AMD Athlon 64-serien inte x64-stöd. Single-core-processorer bara stödja x86 (32-bitars) och äldre arkitektur, som är betydligt långsammare jämfört med x64-arkitekturen.

  Expert Insight

  Quad-core processorer är mycket effektiva och betydligt snabbare än single- core processorer. Operativsystem som Windows Vista och Windows 7 är utformade för att dra nytta av multi-tasking teknik i quad-core processorer. Men single-core processorer är perfekta för att köra enkla program och surfa på Internet, och extra fart av quad-core processorer spelar ingen roll i sådana fall.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du ställer in en extern skärm på en Compaq Notebook

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ATI-drivrutinerna med uue
 • hur du kör dubbla bildskärmar i AutoCAD LT
 • Hur konvertera en dator i s-video till ut s-video
 • LG laptop instruktioner moderkort ersättning
 • hur man rengör en Dell LCD-skärm
 • hur till återvinna FAT32 filer från en NTFS-formaterad partition
 • hur du tar bort en router kontakten från datorn
 • hur du uppdaterar galen hund multimedia på dvd brännare hårdvara
 • hur du tar bort en HP bläck
 • hur man installerar ett moderkort på en Intel d915 förare