Dator > Fördelarna med Z-wave tekniken

 • Fördelarna med Z-wave tekniken


 • Z-Wave är ett trådlöst kommunikationssystem som utgör ett nätverk mellan hemelektronik, vitvaror och en central kontroll-enhet. Med låg-powered radiovågor, kan Z-Wave-teknik dig att automatisera verksamheten i anslutna och kompatibla enheter för att styra hem elektroniska funktioner såsom tider och förhållanden av ljus, skuggor fönster eller termostatinställningarna

  Trådlös kontroll

  Eftersom Z-Wave är trådlös, har en fördel jämfört med liknande automationssystem som är beroende av hemmets elektriska ledningar för att fungera. System som använder elektriska ledningar att ansluta till ditt hem nolledaren genom ett vägguttag, vilket betyder äldre hus utan nolledare är oförenliga med ett sådant system. Eftersom Z-Wave kringgår behovet av sladdar, fungerar det i alla hem oavsett dess ålder och skick av dess ledningar. Det kostar också mindre än fastprogrammerade system. Slutligen kan du även ansluta en trådlös gateway-enhet till ditt hem bredbandsnät för att tillåta fjärråtkomst till systemet från utsidan av huset.

  Integration /Säkerhet

  Många gånger kan en individ trådlösa system har en av 256-kryptering koder som tilldelats det, gör det möjligt att använda en fjärrkontroll från ett system till tillträde annat system byggda av samma tillverkare, enligt ZwaveWorld. com. Med Z-Wave-teknik, dock medför varje primära domänkontrollanten en unik kod-innebörd, det skyddar varje kontrollerat enhet i ditt hem från inblandning från andra Ö-Wave regulatorer. Du använder en styrenhet för att tilldela ett unikt hus kod och enhetens adress, i en process som kallas integration. Att inkludera en enhet måste du ha fysisk tillgång till enheten och den primära styrenheten, en annan registeransvarig inte kan innehålla en anordning i ditt hem utan ditt medgivande

  energibesparingsplan

  Z-Wave-teknik sparar energi på flera sätt. . En termostat kan ändra sina inställningar baserat på kommandon från dagsljus sensorer med av samma controller. Regulatorn kan även schemalägga lampor och apparater för att stänga av i vissa delar av hemmet på tider när de inte används. Beroende på utrustning och apparater kopplade i ett system, kan besparingar lägga upp på en elräkning.

  Kompatibilitet och tillgänglighet

  Den relativt låga strömförbrukningen hos Z-Wave-teknik gör det möjligt att integrera många enheter som kan annars inte har förmågan att driva trådlös kommunikation. Detta gäller särskilt för batteridrivna enheter, exempelvis fjärrkontroller, sensorer säkerhet och brandvarnare. Tekniken tillåter också en husägare att expandera och omfatta fler enheter över tiden.

  Resistens mot Interference

  Z-Wave-teknik fungerar på en lägre frekvens än de flesta andra trådlösa enheter. Arbetar i 900 MHz-bandet, Z-Wave-aktiverade enheter undvika störningar från trådlösa nätverk, trådlösa telefoner och annan elektronik som använder de mer vanliga 2,4 GHz frekvenser.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur får man en dator att känna igen flash-enheter

Relaterade artiklar


 • hur man berättar vad cpu kommer att arbeta med ditt moderkort
 • hur man använder datorn som en dvr
 • hur man bygger manliga sladdar datorkraft
 • hur man bränner DVD-skivor med Roxio galen hund MD-18xtfe
 • hur man gör en bra DVD moive
 • Hur konvertera en mp3 till en cd-spelare
 • hur man använder minnet på en Panasonic skrivmaskin
 • hur man gör en spela wmv-fil på en DVD-spelare
 • hur du hittar den usb versionen på min dator?
 • hur man delar minne mellan processorer med dubbla kärnor