Dator > uppfinningen av mikroprocessorn

 • uppfinningen av mikroprocessorn


 • Ingenjörer på Intel uppfann mikroprocessorn 1971. Den ersatte tidigare datorsystem med ett enda chip, eller en integrerad krets. Före den integrerade kretsen mikroprocessorn var datorsystem byggs med många individuellt förpackade eller diskreta, elektroniska komponenter. Mikroprocessorn blev en viktig byggsten i digitala elektroniska mönster och hjälpte inleda en ny era i vilket program skulle spela en allt viktigare roll inom elektronik

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  eMachine strömförsörjning.

  Junction Transistor

  William Shockley uppfann solid-state-transistor 1947 och 1948, enligt PBS. Den SSD-transistor är en grundläggande elektronisk komponent tillverkad av halvledarmaterial som kan användas som en switch eller en förstärkare i en krets. Uppfinningen av solid-state transistor gett en grund för miniatyrisering av elektronik och senare uppfinningen av mikroprocessorn. Den SSD-transistor får elektronisk designers att komma bort från komponenter sugrör och mot transistorn, som var en mycket mindre enhet.

  Integrated Circuit

  I 1958 och 1959, två män i olika delar av landet oberoende framtagen av den integrerade kretsen. En integrerad krets är en komplett elektronik krets på en kisel-chip. Förutom transistorer, integrerade kretsar har också motstånd och kondensatorer i en enda enhet gjorda av kisel. Jacky Kilby, en ingenjör med Texas Instruments och Robert Noyce, en ingenjör med Fairchild Semiconductor, är båda krediteras med uppfinningen av den integrerade kretsen, enligt PBS hemsida. Uppfinningen av den integrerade kretsen utgjorde ett viktigt framsteg över korsningen transistor, som den integrerade kretsen skulle göra det möjligt för en komplett elektronisk krets som ska byggas i samma enhet paket.

  MCS-4

  Enligt Intel, 1969 Företaget blev ombedd att rita integrerad krets för en 12-chip-utskrift för Busicom i Japan. I stället för den begärda 12-chip design föreslog Intel ingenjörer Marcian E. "Ted" Hoff, Federico Faggin och Stan Mazor en fyra-chip design kallats den MCS-4, som innehöll en centralenhet --- det Intel 4004--och separata chips för Random Access Memory, read-only memory och en övergång register. Ett skiftregister används för att flytta bitar i ett binärt tal uppåt eller nedåt för att utföra multiplikation eller division, beroende på riktningen av skift.

  Intel designen var ny och riskabelt. Intel kunde säkra rättigheterna till chip design och rättigheter marknadsföring för noncalculator applikationer genom att erbjuda Busicom, som hade ekonomiska problem, ett lägre pris på markerna.

  Första mikroprocessor

  Den 15 november 1971, sprang Intel en annons i "Electronic News" som introducerade 4004 och meddelade "en ny era av integrerad elektronik. "Den Intel 4004 blev den första allmänt ändamål mikroprocessor som finns på marknaden. Mikroprocessorn designkoncept som föreslagits av Intel fortsatte att användas i många digitala konstruktioner och ledde till den personliga datorn tekniska revolutionen. Medan omfattningen av mikroprocessorer har förändrats dramatiskt, grundläggande bearbetning begrepp Intel 4004 kan fortfarande ses i moderna processorer.

  Intel 4004 Funktioner

  Intel 4004 mätt 1 /8 av 1 /6 "och, enligt Intel, levererade samma datorkraft som ENIAC, den första elektroniska datorn, som fyllde ett rum och används 18. 000 vakuumrör att utföra beräkningar. Den 4004 hade 2. 300 transistorer. Som jämförelse innehåller ett Intel Core 2 Duo-processor över 291 miljoner transistorer. Intel sägs att att 4004 är en av de minsta mikroprocessor mönster som någonsin gick i produktion.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar en 312 diskettenhet på Windows XP

Relaterade artiklar


 • hur man installerar XP på en dc5750
 • hur blinka en integrerad 2GB Memory Stick
 • Hur konvertera diabilder eller negativ och bilder till digitala bilder
 • hur man ansluter en DVI från en projektor till en HDMI på en bärbar dator
 • orsakerna till den långsamma uppringda internet
 • hur man byter ett gångjärn på en Armada E500
 • hur man rengör en vals LaserJet överföring
 • Vilka är de tre filsystem för diskpartitioner?
 • hur du tar bort en CD / DVD-enhet från en bärbar dator
 • Hur konvertera följetong till Ethernet