Dator > hur man ställer in en hem-baserade Internet-server

 • hur man ställer in en hem-baserade Internet-server


 • Använda programvara som du redan har kan du ställa in dina egna hem-baserade Internet-server och dela dina filer och media med världen. Microsoft inkluderar en gratis kopia av Internet Internet Information Server (IIS) med Vista, Windows 7 och XP Professional. När du har aktiverat det, kommer din hemdator funktion som många av de servrar som du besöker på webben. Din Internetleverantör kan placera begränsningar på hur mycket trafik du kan hantera, men du kan fortfarande tjäna upp information och innehåll till användare över alla nätverksanslutning.

  Installera IIS


  1.
  Klicka på Windows Start-menyn och sedan "Kontrollpanelen".
  2 .
  Dubbelklicka på "Program och funktioner" om du använder Vista. Om du använder XP, klicka på "Lägg till och ta bort program. " En lista över installerade program öppnas.
  3.
  Klicka på "Aktivera funktioner i Windows på eller av" för att visa Windows-funktioner fönstret.
  4.
  Sätt en check med "Internet Information Services "och klicka" OK ". Windows kommer att guida dig genom processen att installera IIS.

  Konfigurera IIS


  1.
  Öppna Kontrollpanelen igen och dubbelklicka på "Administrationsverktyg" för att öppna den fönster. Dubbelklicka på "Internet Information Services" för att visa inställningarna på fliken.
  2.
  Sätt en check med "Write" i avsnittet som heter "Lokal sökväg. "Detta gör att du kan lagra din webbplats filer i standard-IIS katalogen
  3
  Kopiera din webbplats filer till. . " C:. \ Inetpub \ wwwroot "Detta är det IIS standardmappen . När en användare besöker din webbplats, kommer IIS visar webbsidor i mappen
  4
  Öppna Anteckningar och lägg till följande text till dokumentet:. .
  Testing IIS  Klicka på "File" för att öppna Arkiv Spara fönstret. Döp filen till "index. html" och klicka på "Spara". Detta kommer att skapa en vanlig HTML-sida. Index. html är standard fil som webbservrar titta efter när en användare surfar till en URL
  5
  Kopiera filen till. . "C:. \ Inetpub \ wwwroot"

  6.
  Klicka på Start-menyn och skriv "cmd". Tryck "Enter" för att öppna Windows Command-fönstret.
  7.
  Skriv "ipconfig" och tryck på "Enter". Windows kommer att visa information om din nätverksanslutning. Leta "IP" i listan och skriv ner värdet. Detta är ditt IP-nummer.
  8.
  Öppna en webbläsare och navigera till "http://xyz. " Byt XYZ med ditt IP-nummer. Din webbserver kommer att ladda din HTML-sida och skicka den till webbläsaren.

  Tips och varningar


 • Du kan också surfa till din hemsida genom att skriva in "http:///localhost. " Testa Internet tillgängligheten genom att surfa till din webbplats från en annan dator.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du tar bort målet och uppgradera RAM Toshiba Tecra M3 notebook

Relaterade artiklar


 • hur man återställer filer från en hårddisk som startar inte
 • hur man gör ändringar i booktype
 • Hur konvertera en dator i s-video till ut s-video
 • hur man använder minnet på en Panasonic skrivmaskin
 • hur man installerar SimpleTech espresso 120 GB extern hårddisk
 • hur man hittar på vilken typ av RAM-kort du har
 • hur man bygger en gaming PC AMD Phenom
 • hur du formaterar en SanDisk microSD-kort på en bärbar dator
 • hur man gör en CD skrivbar
 • hur man bygger en media server dator