Dator > fakta om ECS 865G-moderkort m

 • fakta om ECS 865G-moderkort m


 • Elitegroup Computer Systems (ECS) släppte 865G M-2003 som en del av sin 865 serie av moderkort. Den 865G-M är Intel kompatibla. Således kommer det att fungera endast med Intel-processorer och grafikkort avsedda att fungera med Intel-system. Den levereras med Intel 865G, eller "Springdale," chipset förinstallerat. Detta avgör moderkortets kapacitet i form av minneskapacitet, grafikkort kompatibilitet och den hastighet med vilken den tillåter datorkomponenter att kommunicera

  Processor

  865G-M innehåller processorn Socket 478. Detta möjliggör kompatibilitet med processorer som tillhör Intels Pentium 4 och Celeron D familjer. Detta uppgår till cirka 130 processorer, som alla innehåller en enkel kärna, och de varierar i hastigheter från 1,3 GHz till 3,8 GHz.

  Speed

  The Front Side Bus (FSB) är den enskilt mest avgörande faktorn för en moderkortets hastigheten (inte att förväxla med processorhastighet). I 865G-M tillåter FSB kommunikationen mellan processorn och Memory Controller Hub (MCH) med en hastighet av 800 MHz. Den MCH är ansluten till datorns RAM-, video-kortplatser och ICH (som tillåter kommunikation med hårddisken och externa enheter).

  Memory

  865G-M ger stöd för dubbla kanaler för upp till 4 GB DDR SDRAM. Det betyder att RAM har tre viktiga egenskaper. Enligt PC Tech guide, fördubblar dual-channel nästan överföring av uppgifter mellan RAM och MCH i jämförelse med en enda kanal RAM. SD, eller Synchronous Dynamic RAM överför data med en hastighet av datorns klockcykel, vilket gör det att utföra mer komplicerade operationer än det kunde om det var ur fas med andra datorn verksamhet. DDR, eller Dual Data Rate, RAM överför data på stigande och fallande kanter elektriska klocksignal, hantering dubbelt data normala SDRAM.

  Graphics

  ECS preinstalls Intels Extreme Graphics II plattform på 865G-M . Denna komponent hanterar en stor del av behandlingen i samband med video och 3D-grafik, som avlöser CPU av vissa av dess börda. Den 865G-M ger också en Accelerated Graphics Port (AGP) som tillåter användaren att sätta in ett annat grafikkort och uppgradera systemet.

  Kringutrustning

  865G-M kommer med två PS /2 portar samt fyra USB-portar, vilket gör den kompatibel med båda typerna av tangentbord och mus kontakter. Den innehåller en Ethernet-port och en VGA-bildskärm. Den har också en parallell port och en seriell port, men från och med 2010 har USB-port gjort dessa föråldrade för de flesta användare.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man ställer in en hem-baserade Internet-server

Relaterade artiklar


 • hur du kontrollerar att en DVD kommer att arbeta på en dator
 • hur man väljer mellan en bärbar dator och stationär
 • hur man konfigurerar e-post för Konica Minolta di2510f
 • om LCD monitorer
 • felsöka en dator högtalare surrande ljud
 • hur man byter ett färghjul i en hp vp6310
 • hur man använder en webbkamera på en bärbar dator
 • hur man kan spela iso filer från ett Memory Stick
 • grafikkort: DDR vs DDR2
 • hur du installerar minne på en stationär dator