Dator > checklista för LAN trådlös säkerhet

 • checklista för LAN trådlös säkerhet


 • Trådlösa lokala nätverk, eller trådlösa nätverk, är kritiska delar av många företag och organisationer. Trådlösa nätverk är sårbara för data stöld eller attack eftersom de kan nås från vilken plats som helst inom en viss radie. Säkerhet metoder måste införas för att hantera denna sårbarhet, som inte finns i kabelnätverk.

  WEP

  Wired Equivalent Privacy, eller WEP, är utformad för att ge samma säkerhet som en trådbunden-baserat system. WEP använder 40-bitars kryptering för att hålla data säkra. Data är kodad innan den överförs, så det är oläsligt utan en komplex krypteringsnyckel som automatiskt kan tillämpas på legitima datorer anslutna till nätverket. Det är högre nivåer av kryptering, men WEP är en bra bas standard för LAN trådlös säkerhet.

  SSID

  Service Set Identifier, eller SSID, är namnet ansluten till ett trådlöst nätverk signal för att göra det lätt att identifiera genom användare. Användare kan även söka efter specifika signaler genom sina SSID. Om SSID inte sänds det är mycket svårt att hitta om datorn inte redan är inställd för att upptäcka och använda den signalen.

  WPA

  Från och med 2010 är Wi-Fi Protected Access, WPA eller, i sin andra generation. WPA använder en 256-bitars krypteringsnyckel för att säkra informationen. Legitima användare i det trådlösa nätverket har ett användarnamn och lösenord som de kommer in för att komma åt krypterade informationen. Utan både användarnamn och lösenord tillsammans och korrekt dekrypteringsnyckeln, är data oåtkomlig.

  Antivirus

  Alla datorer i ett trådlöst nätverk bör ha antivirusprogram. Virusdefinitionerna bör hållas aktuella och den programvara som ska köras genomsökningar regelbundet. Antivirusprogram kommer upptäcka skadlig programvara en hacker kan använda för att infiltrera ett nätverk. Många antivirusföretag erbjuder produkter som är speciellt konstruerade för användning i nätverk.

  Säkra lösenord

  Krypteringsmetoder såsom WPA förlita sig på ett användarnamn och lösenord. Svaga lösenord lämnar en hel säkerhetssystem sårbara. Ett starkt lösenord är ett som använder flera tecken typer inklusive både versaler och gemena bokstäver, specialtecken och siffror. Slumpmässiga sekvenser är bättre än faktiska ord som finns i en ordbok.

  Fysisk tillgång Säkerhet

  Alla trådlösa säkerheten i världen är värdelös om en hacker pluggar en Ethernet-kabel till en router, accesspunkt eller andra potentiella punkt av sårbarhet och får tillgång. Att se till att dessa anordningar hålls på säkra platser kommer att skydda trådlösa nätverk från trådbundet attacker.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:fakta om ECS 865G-moderkort m

Relaterade artiklar


 • hur man väljer mellan en MacBook, MacBook Pro och IPAD
 • kan du bara köpa på skärmen för en bärbar dator?
 • felsökning en kanon S300 skrivare
 • 32-bitars PC vs 64 bit
 • hur man kan spela iso filer från ett Memory Stick
 • hur du uppdaterar firmware
 • canon MP470 bläckpatron refill instruktioner
 • hur man fixar en skadad hårddisk
 • hur man återställer EPROM chip
 • hur radera hårddisken magneter