Dator > användning av mylar

 • användning av mylar


 • Mylar är en tunn polyesterfilm som tillverkas av DuPont Teijin Films. Enligt
  Encyclopedia Britannica, är starka syntetfibrer av polyetentereftalat sträcks och används för att producera Mylar. Sedan uppfinning i början av 1950-talet har Mylar använts i ett brett spektrum av områden, med flera tillämpningar inom elektronik, magnetiska medier, bildhantering och grafik, industri och marknader förpackningar.

  Isolering

  Mylar görs reflekterande eller metalliserad genom sputtering en tunn film av metall på dess yta. Ungefär som aluminiumfolie har reflekterande Mylar en blank sida och en matta sidan. Denna typ av Mylar är mindre genomsläpplig för gaser och speglar upp till 99 procent av ljus, varför det ofta används i isolering. Om den används i kalla miljöer, för att placera mylar inne i strukturen med den blanka ytan inåt spegla fly värme och varm inuti. Om den används i en varm miljö, placera mylar på strukturen utsida med den blanka ytan vänd utåt att reflektera solens värme bort och kyla strukturen inre.

  Musikinstrument

  Sedan 1950-talet har Mylar använts i produktionen av trumskinn, det tunna material som täcker en eller båda öppna ändarna på en trumma. När sträckte sig över kanten på trumman ger Mylar materialet en pitch, ton och konsistens som tidigare inte varit möjlig. Mylar trumskinn är fortfarande vanliga i dag och är tillverkade i enkel-och dubbel-ply versioner.

  Emergency Filtar

  Ungefär som mylar används för isolering av en byggnad är det också används för att stabilisera kroppstemperaturen. Reflekterande akuta filtar började användas av NASA och används för att spegla en persons kroppsvärme tillbaka till sin kropp. De filtar finns ofta i utomhus överlevnad kit och används vanligtvis för chock offer. I en ökande trend, är maratonlöpare använder Mylar filtar efter att ha slutfört en tävling för att förhindra att deras kroppstemperatur från att falla så snabbt efter att ha kört.

  Packaging

  Eftersom metalliserad Mylar är mindre genomsläpplig för gaser än vanlig plast, är det ofta gynnade i maten förpackningsindustrin. Vid användning som plastpåsar ger Mylar en flexibel yta som har högsta barriäregenskaper och en hög motståndskraft mot punktering, vilket håller maten fräschare längre och ökar hållbarheten på en produkt. Mylar påsar används också för att bevara farmaceutiska produkter, utsäde och vävnadsprover som är känsliga för förändringar i fukt och syre.

  Hydroponiska trädgårdsarbete

  I stället för odling av växter i jord, hydrokulturodlade trädgårdsmästare odla växter i en näringslösning berikade med vatten , oftast inomhus. Metalliserad Mylar ark är fastsatta på väggarna i närheten av trädgårdsarbete systemet att reflektera slösas bort ljuset tillbaka till växterna, som hjälper växten växer snabbare och förbättrar belysning effektivitet i en inomhus trädgård.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man bygger manliga sladdar datorkraft

Relaterade artiklar


 • fördelar och nackdelar med att jämföra bärbara datorer
 • hur man ändrar skrivskyddet på ett Memory Stick
 • hur man rengör en BJ-220e skrivarpatron
 • hur man gör med gamla datorer i Dallas, Texas
 • hur man bränner DVD-skivor med Roxio galen hund MD-18xtfe
 • hur man uppgraderar en 700m processor
 • hur man gör en PS3 upptäcka att en Bluetooth-aktiverad dator
 • hur man använder datorn rengöringskit
 • hur man fixar USB-portar i Windows XP
 • hur man använder trådlösa dongle