Dator > Skillnaden mellan en processor och en med dubbla processorer

 • Skillnaden mellan en processor och en med dubbla processorer


 • Datorprocessorer blir snabbare hela tiden --- och de måste för att hålla jämna steg med konsumenternas ökande efterfrågan. Spel får mer grafiskt komplexa program blir mer intrikata och processor tillverkare måste komma med nya kreativa sätt att hålla folk computing på allt högre hastigheter. Ett sätt att uppnå detta mål är att innehålla mer än en "behandling kärna" inuti en fysisk processor (CPU) i stället för ramp klockfrekvenser allt högre

  fysisk beskrivning

  En med dubbla processorer, mer känd som en dual-core processor är två processorer placeras på i samma fysiska chip. Utåt ser en dual-core processor som en single-core processor.

  Anledning till dubbla kärnor

  antalet transistorer på processorer sägs att fördubblas vartannat år. Detta kallas ibland för Moores lag. Vid en viss punkt, var borrkärna behandling kan hålla jämna steg med kraven från Moores lag, och en lösning kom till stånd i form av dual-core processorer.

  Funktion

  Den effektiva resultatet av dual-core processorer är att datorer är mycket mer kunna flera uppdrag. Detta beror på det faktum att det arbete som måste utföras av processorn kan delas mellan de två kärnor. Detta innebär att ha flera program öppna kommer skattereglerna ett datorsystem mycket mindre. Vissa moderna program och operativsystem innehåller även funktionalitet för dual-core processorer, vilket gör att bara ett individuellt program att dra nytta av både centrala processorkraft på en gång.

  Fördelar

  Den största fördelen med dual-core processorer är deras överlägsna multi-tasking prestanda. Data kan hanteras med en hastighet av teoretiskt dubbelt så en single-core processor. Och prestanda visar, särskilt i program med dual-core stöd och i kodning stora filer, till exempel videoredigering. En annan viktig fördel med dual-core bearbetning, är dock att markerna använda mindre ström.

  Andra typer

  Dual-processor moderkort finns, där två separata kretsar är installerade i stället för en som består av två processorkärnor, men Dessa används mest i servrar och high-end bordsdatorer. Från och med skrivandet av denna artikel, mest moderkort har bara en processor uttag som är kompatibelt med dual-core processorer. Detta beror på det överlägsna sätt som en dual-core processor kan samarbeta med sin motsvarighet, jämfört med två separata fysiska marker.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hemgjord lösningsmedel för att rengöra ett skrivhuvud

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ett Broadcom 2045 Bluetooth 2.0 USB-enhet
 • windows xp dvd rom felsökning
 • hur du formaterar en hårddisk för nybörjare
 • Hur uppgraderar jag min Apple clamshell?
 • hur du aktiverar min Printer Spooler
 • hur man byter en hårddisk för att öka prestandan
 • Lägga till en ny moderkortet
 • hur du uppdaterar BIOS på ett M2N-MX
 • hur reparera en död hårddisk
 • hur man tråd en potentiometer med en fläkt