Dator > Hur konvertera mikrokort till CD

  • Hur konvertera mikrokort till CD


  • Mikrokort var en gång ett bekvämt sätt att lagra och visa arkiverade dokument som tidskrifter, tidningar och forskningsrapporter. Många universitet och offentliga bibliotek har fortfarande stora mikrofiche samlingar tillgängliga för allmänheten för visning. Med många medier snabbt blivit digital, kan du lagra dina mikrofiche på CD för att spara och visning. Du kan göra detta nästan som du skulle föra över bilder till digital form

    Du behöver:. .
    Microfiche
    Mikroficheläsare med skrivaren.
    Högupplöst scanner som läser av OH (foto negativ).
    Skrivbordslampa.
    Tomma CD-R.

    Utskrift Microfiche


    1.
    Sätt mikrofiche i läsaren och hitta ett avsnitt som du vill spara på en CD. Klicka på "Skriv ut" knappen på maskinens skrivare för att göra det skriva ut sidan. Upprepa detta steg för så många sidor av mikrokort du vill ha på CD.
    2.
    Öppna din scanner och lägga en sida nedåt på det, som du skulle skanna några andra dokument eller en bild . Stäng skannerlocket och tryck på "Scan"-knappen. Spara filen som en JPG och i en mapp som du har snabb åtkomst till. Upprepa detta för så många sidor som du skrev ut i steg 1.
    3.
    Öppna din CD-bränning och välj alternativet "Make Photo CD. " Leta reda på mappen du sparade de skannade bilderna i från steg 2 och markera den. Klicka på "OK" för att lägga till bilder till projektet. Sätt den tomma CD-R och tryck på "Burn Disk. "

    Scanning Microfiche


    1.
    Öppna skannern och placera ett av de mikrokort bilder på den, i hörnet med genomsökningen omkrets. Ställ in skannern resolution till den högsta inställningen för att få skanningar stor nog att läsa. Lämna skannerlocket öppet och slå på och rikta skrivbordslampa på mikrokort.
    2.
    Tryck på knappen Skanna och låta bilden som ska skannas. Spara den på datorn med den högsta upplösningen JPG-filen som är möjlig. Spara bilden till en mapp med enkel åtkomst. Upprepa steg 1 och 2 för flera mikrokort.
    3.
    Öppna din CD-bränning och välj alternativet "Make Photo CD. " Leta upp och markera den mapp du sparade de skannade bilderna i från föregående steg. Klicka på "OK"-knappen för att lägga till bilder till projektet. Sätt den tomma CD-R och tryck på "Burn Disk. " De mikrokort sparas till CD och kan visas på varje anordning som läser en foto-CD, som många DVD-spelare och CD-ROM-enheter.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur berätta om du behöver ett nytt grafikkort





Relaterade artiklar


  • hur man ändrar skrivskyddet på ett Memory Stick
  • hur man rengör leder på ett batteri till en Dell Axim X51v
  • hur man använder minnet på en Panasonic skrivmaskin
  • hur man gör datorhögtalare starkare
  • hur man fixar USB-portar i Windows XP
  • hur du uppdaterar minnet på en dator
  • ta bort bläck från dataskärmen
  • hur man identifierar de hamnar på en bärbar dator
  • hur man installerar MS SQL 2005
  • hur man ansluter en bärbar dator till en stereo mottagare