Dator > hur man tråd en ljud-däck till en dator

 • hur man tråd en ljud-däck till en dator


 • Inkoppling ljudkomponenter i ett datasystem följer samma grundläggande mönster anslutning, om ljudet däck är en CD-spelare, bandspelare, tuner, receiver eller förförstärkare och förstärkare. Även om du väljer att koppla en hel stereo till datorn, kan detta göras med en enda anslutning via receiver eller förförstärkare. När anslutningen är gjord kan du lyssna på band och cd-skivor via datorn, och även göra digitala inspelningar av dem med hjälp av programvara på datorn

  Du behöver:.
  Ljudkomponent, exempelvis en CD-spelare, bandspelare , mottagare.
  Stereo Y-adapterkabel (mini stereo jack /RCA-kontakter).


  1.
  Flytta stereo eller ljudkomponent nära till din dator. De flesta standard Y-adapter kablar är 3 meter långa och är utformade för användning med stereoanläggningar som staplas tillsammans. Längre kablar finns tillgängliga, men de är dyrare, och stereo signaler tenderar att brytas ned genom längre kablar. Ju kortare kablar du använder, desto bättre ljud blir.
  2.
  Anslut RCA ändarna av Y-adapterkabel till baksidan av ljud däck. På de flesta däck är dessa utgångar märkta i sin egen sektion som "Play Out", "Audio Out" eller "Line Out". "Line Out" ger ljudsignalen från dessa uttag dit kabeln är ansluten.
  3.
  Anslut RCA-kontakten med den röda kragen till uttaget märkt "Höger kanal" i "Line Out"-avsnittet när du har hittat den på baksidan av däck. Rött är alltid den färgkod för höger kanal. Därefter ansluter du RCA-kontakten med den svarta eller gula krage till uttaget märkt "Vänster kanal" i "Line Out"-avsnittet. Observera att gul, svart eller vitt används omväxlande av olika tillverkare, men de alltid visar den vänstra kanalen.
  4.
  Anslut Y-adapter mini stereo jack i ljudet kort "Line In" på baksidan av datorn. På de flesta ljudkort, "Line In" Jack är färgkodad i blått. Om du använder en bärbar dator kan ingångsport ("Line In") och utgång (hörlurar) vara på sidan av maskinen eller i ryggen. I båda fallen, undvika att ansluta uttaget mini stereo till hörlursuttaget.
  5.
  Justera ljudnivån i Windows genom att klicka på "Start" i aktivitetsfältet och sedan på "Kontrollpanelen" och slutligen "Audio". Klicka på "Uppspelning"-ikonen och ett fönster dyker upp med flera skjutreglage för att balansera ljud. På en Mac, dubbelklicka på "Systeminställningar" och klicka sedan på "ljud". En liknande fönster visas där du kan styra "Line In" ljudnivå.

  Tips och varningar


 • Undvik att använda en Y-adapter med en mini mono jack i stället för en mini stereo jack. Annars kommer bara vänster kanal höras, men du kommer höra det i både vänster och höger högtalare.
 • Anslut inte en skivspelare direkt till en dator eftersom signalen den producerar måste bearbetas först. Anslut skivspelaren till en förförstärkare eller mottagare, och anslut sedan förförstärkaren eller receivern till datorn.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en 75 Pentium CPU med 133 cpu

Relaterade artiklar


 • bärbar dator 6-cells jämfört med 9 cells batteri
 • hur man byter en Dell Precision 650 strömförsörjning med normalstörda
 • hur man rengör datorn tangenterna
 • hur man driver en DVD från en hårddisk till en TV
 • hur man gör en kamera mini spion
 • Hur du kopierar mitt operativsystem till en ny hårddisk
 • hur man byter ett moderkort i en Dell Inspiron 1150
 • fördelarna med att använda en USB-webbkamera
 • hur man installerar PS / 2 tangentbord via usb
 • diy övervaka väggfäste