Dator > hur man byter kontakten på en bärbar dator

 • hur man byter kontakten på en bärbar dator


 • En stickkontakten eller strömuttaget på en bärbar dator är en av de många komponenter som kan gå sönder och göra din bärbara dator oanvändbar. Orsakas vanligen av den kraft som verkar på kontakten när du försöker flytta den bärbara datorn medan den fortfarande är ansluten, kommer en trasig kontakten hindra din laptop batteri från avgiftsbeläggningen. Om din laptop är fortfarande under garanti, kan du kanske skicka den till tillverkaren som skall fastställas, men om det är ur garanti du tittar på kostnaden för en reparationsservice gör jobbet. Om du känner dig bekväm med att ta isär din bärbara dator, men du kan göra reparationen själv för bara kostnaderna för den nya makten själva kontakten.

  Du behöver:
  Lödkolv och lödtenn
  . Desoldering pump.
  Tandborste.
  Tvättsprit.
  Phillips och platt-head skruvdragare.
  Ersättningskraft jack.
  Elektrostatiska urladdningar bandet.


  1.
  Försök hitta servicehandboken för din laptop. Denna handbok kommer att ge fullständiga demonteringen instruktion för din specifika märke och modell. Kolla hemsidan för din bärbara dator tillverkare att se om den är tillgänglig online, eller kontakta kundtjänst på din tillverkare. Om du inte hittar den officiella handboken kan du söka runt på nätet för att se om det finns en inofficiell guide som finns tillgänglig. Se webbplatsen i avsnittet Resurser för guider till flera modeller av bärbara datorer.
  2.
  Helt isär din bärbara dator. Börja med att ta bort batteriet, hårddisk, optisk enhet och minnen. Nästa bort tangentbordet och bildskärmen. Sist tar man bort locket från basen på den bärbara datorn. Skruva loss och ta bort moderkortet.
  3.
  Lokalisera kontakten på moderkortet. Normalt kommer det att vara i det bakre hörnet av styrelsen, på höger eller vänster sida.
  4.
  Lägg till lite färsk lödtenn på kontaktpunkter där eluttaget ansluts till moderkortet. Detta kommer att bidra värma upp det gamla löd och göra det lättare att ta bort. Som lodet värms upp, använd DESOLDER pumpen för att ta bort den gamla löda. Gör detta för alla kontaktpunkter.
  5.
  När löd tas bort, försiktigt vicka i strömuttaget tills den kommer fri från moderkortet. Använd inte för mycket tryck eller så kan du skada moderkortet. Bara försiktigt vicka domkraften och det kommer så småningom komma gratis. Om det fortfarande inte kommer gratis, lätt värma upp kontakterna med lödkolven igen tills det fungerar lös. Använd en tandborste och gnugga alkohol för att rengöra kontaktpunkterna på moderkortet.
  6.
  Applicera ett tunt lager lödtenn på båda sidor av kontaktpunkter på moderkortet. När du är klar, Stryk ett tunt lager av kontaktstift på ditt nya vägguttag.
  7.
  Skjut den nya makten kontakten i kontaktpunkterna på moderkortet. Applicera lödtenn på baksidan av moderkortet där Jack's stift sticka igenom. Låt löda torka helt och hårdna.
  8.
  Tillbaka moderkortet till den bärbara datorn bas och återmontera den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Dra alltid ut nätsladden när du flyttar din bärbara dator. Den extra tryck på kontakten när du flyttar den kan bryta kontakten.
 • Använd en elektrostatisk urladdning rem hela tiden för att förhindra att statisk elektricitet från att skada känsliga komponenter i din bärbara dator.
 • Demontering din bärbara dator kommer att upphäva din garanti. Om din laptop är fortfarande under garanti, försök inte denna reparation. Kontakta tillverkaren för att hitta ett auktoriserat servicecenter.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter fönster Pentium 3 BIOS-inställningar för Pentium 4 installation

Relaterade artiklar


 • Definitionen av en mdf-fil
 • Felsökning av en HP Pavilion dv6119us
 • hur du ställer in en HP laptop skärm för en HP-projektor
 • hur man installerar en Dell 1955 bladserver
 • hur man rengör ett register
 • hur man ansluter ett nvidia 64mb-grafikkort med TV-out
 • hur man startar en Compaq nc6120 bärbar dator
 • Hur du ser på kabel-tv på en datorskärm
 • vad är en iso brännare?
 • HP Pavilion 4535 felsökning